Bermuda bestaat uit 150 koraaleilandjes in de Atlantische Oceaan, op een afstand van 917 km van de kust van South Carolina. De zeven grootste vormen het hoofdgebied die door bruggen en dijken met elkaar zijn verbonden. Voor zoet water is men afhankelijk van neerslag, want er zijn geen riviertjes of stromen. Bermuda is een waar vakantieparadijs: naast rust, witte stranden, een kristalheldere zee is het bij uitstek geschikt voor sport en voornamelijk golf. Nergens vind je zoveel golfbanen op zo’n klein oppervlak!

Van november tot en met maart (het koelere seizoen) is het klimaat ideaal voor een spelletje tennis of golf. Sommige hotels en restaurants kunnen gesloten zijn en qua entertainment valt er dan minder te beleven, in tegenstelling tot in het hoogseizoen (van eind juni tot midden september).

Ook liefhebbers van watersport komen aan hun trekken: kajaken, surfen, zeilen, een boot huren en langs de kust varen of iets verder op zee gaan vissen (met of zonder kapitein). Bermuda heeft een van de mooiste riffen ter wereld met uitstekend zicht; gedurende het hele jaar is de temperatuur van het water aangenaam. Naast koraal en de vele soorten waterdieren vallen ook nog wrakken van schepen uit vorige eeuwen te bewonderen (het oudste schip ligt er al zo’n vijf eeuwen!). Voor de minder avontuurlijken onder ons: het koraal kan ook per ‘glass-bottomboot’ bewonderd worden. Op Bermuda zijn geen auto’s te huur, de beste manier om het eiland te ontdekken is per brommer of scooter.

 

In de hoofdstad Hamilton zijn vele restaurants met lokale- (veel vis) of internationale gerechten. Het is niet moeilijk om te zien dat Bermuda een Britse kolonie is, want er hangt nog duidelijk een Britse sfeer: veel namen en instellingen zijn van het moederland afgeleid . Een jaarlijks terugkerend festijn is het Bermuda Festival and Festival Fringe: gedurende 7 weken in januari en februari worden tijdens dit culturele festival dans, theater- en concerten georganiseerd, variërend van jazz tot pop. Een unieke kans lokale artiesten te bewonderen, tijdig reserveren voor dit festival is echter wel noodzakelijk!

 

Resort Foto Beschrijving
Cambridge Beaches Bermuda Ligging: Dit resort ligt op een privé eiland met maar liefst vijf stranden. Verliefd en op zoek naar iets romantisch? Cambridge Beaches Bermuda biedt 'leven zoals het bedoeld is geleefd te worden: relaxen, liefde, vrede en geluk op een hemels stukje aarde'.

Accommodatie
De 82 'cottage homes' zijn eerder te omschrijven als privé huisjes dan hotelkamers, met badk...meer
Sonesta Beach Resort & Spa Bermuda Ligging: dit geweldige, uit 400 kamers bestaande, resort beschikt maar liefst over drie stranden en ligt op zo’n 20 minuten rijafstand van de hoofdstad Hamilton, in Southampton Paris, aan de Atlantische Oceaan.

Accommodatie
De 400 kamers zijn allen van een buitengewone luxe en comfort, met privé balkon of patio (veelal met uitzicht op zee). Airco, kabel TV, klu...meer
Fairmont Southampton Princess Bermuda Ligging: Op zo'n 25 km van Bermuda International Airport, op het hoogste punt van het eiland, ligt Fairmont Southampton Princess, een van 's werelds meest luxueuze resorts. Klassieke Britse charme in combinatie met het Bermuda van nu, omgeven door beeldschone tuinen.

Accommodatie:
Alle 593 luxueus ingerichte, lichte kamers ademen de sfeer uit van zon en zee. Zeer...meer
The Reefs Southampton Bermuda Ligging: het intieme, romantische en pittoresk gelegen The Reefs is ideaal voor geliefden. Het resort ligt in het zuiden van het eiland Bermuda, uitkijkend over een eigen strand. Afstand van Bermuda International Airport is ca.15 min.

Accommodatie
Smaakvol ingerichte verblijven (in totaal 67) in lichte Bermuda-kleuren met spectaculair uitzicht op zee. Buitengewone...meer