Barbados, karakteristiek door haar Engelse tradities en vriendelijke, heuvelachtige landschap , wordt ook wel "Little England" genoemd. Suikerriet plantages zijn een vertrouwd beeld in het binnenland en vormen de belangrijkste bron van inkomsten van het eiland. Veel landhuizen van de oude suikermagnaten zijn nu opengesteld voor het publiek zoals Sam Lord’s Castle. Maar het heerlijke klimaat, de schitterende stranden en de turquoise zee werken als een magneet op toeristen (en trouwlustigen!).

De wereld onder water is voor duikers zeer aantrekkelijk, vanwege de vele koraalriffen en wrakken die rond het eiland liggen. De watersportmogelijkheden van modern Barbados behoren tot de beste in het Caraibisch gebied. De bevolking is vriendelijk. Vertier is er volop!

Heerlijke exotischeavonden op de klanken van de calypso en de Limbo laten Barbados van een andere kant zien....Lekker eten in restaurantjes aan het water, na afloop naar een van de vele nacht-clubs of je geluk beproeven in goktenten. In meer dan 1000 kroegen kan de locale rum geproefd worden...

  

 

 

Cultureel is op Barbados veel terug te vinden dat doet denken aan de vroegere Engelse overheerser, onder andere de pruiken en gewaden die in het parlement worden gedragen, het standbeeld van Nelson op Trafalgar Square. De architectuur in de hoofdstad, Bridgetown, geeft ook een goed beeld van oude banden tussen het eiland en Engeland.

Een oversteek naar naburige eilanden, zoals St.Lucia bijvoorbeeld, valt met gemak te ondernemen; opvallend is dat beide eilanden totaal verschillen: het 'Engelse' Barbados en St.Lucia, dat vanwege de wisselende bezetters in het verleden een Engelse, Franse, Spaanse en Caribische multi-culturele smeltkroes is.

 

Resort Foto Beschrijving
Little Good Harbour Barbados Ligging:Gelegen in het rustige kleine vissersgemeenschap van Shermans, ligt Little Good Harbour. De cottages geven de unieke individualiteit van een van de laatste familiebedrijf-hotels op de modieuze westkust van Barbados.

Accommodatie: De charmante cottages van Little Good Harbour liggen slechts een paar minuten ten noorden van Port St Charles. Gelegen rond een centraa...meer
Colony Club Barbados Ligging: Aan St. James Beach ligt het recentelijke gerenoveerde Colony Club. Vlakbij Bridgetown, na zo'n 45 minuten rijden van het vliegveld. Unieke koloniale sfeer en voorzien van alle moderne gemakken.

Accommodatie
De 96 luxueuze kamers of suites zijn geheel in hun oude glorie hersteld, met elk een eigen balkon. Radio, koelkast, kluisje en airco zijn ook aanwez...meer
The Fairmont Royal Pavilion Barbados Ligging: The Fairmont Royal Pavilion is gebouwd in 1989 en wordt ook wel 'Het Juweel in de Kroon van Barbados westkust' genoemd. Het elegante Resort ligt aan de westkust van Barbados, in St. James.

Accommodatie
Fairmont Deluxe Rooms, 3-Bedroom Villa (max. 6 personen). Iedere kamer met eigen balkon of terras, marmeren badkamer met ligbad en apart douchegedeelte. ...meer
Royal Westmoreland Barbados Ligging: één van de mooiste resorts in de wereld! Omgeven door een prachtig landschap, uitkijkend op de westkust van Barbados. Royal Westmoreland is gelegen aan de Caribische Oceaan. Ooit stond hier een suikerplantage.

Accommodatie
Unieke combinatie van vrijstaande villa’s met persoonlijke bediening, waarvan sommigen met privé zwembad. Zeer luxueus en ruim van opz...meer