Anguilla, een klein eilandje met een groot hart! Het is beroemd om zijn stranden en terecht: aan de 56 km lange kustlijn liggen 33 stranden, die tot de allermooisten van het Caribisch gebied behoren. De zachte, witte zandstranden gaan over in ondiepe, blauwe watervlakten, die net zo kalm, rustgevend en aangenaam aandoen als de ontspannen houding van de eilandbewoners. De hoofdstad, "The Valley" genaamd, is gelegen aan de westkust van het eiland.

In The Valley staat het Wallblake House, een voormalig plantagehuis uit 1787, waar de tentoonstelling van de geschiedenis van Anguilla valt te bezichtigen. Het is aan te raden een auto te huren om dit prachtige eiland te verkennen. Er is maar een weg, "The Main Road", dus verdwalen is onmogelijk!

Onderweg is het moeilijk kiezen uit de vele restaurantjes met de Franse, Italiaanse, Creoolse of OriŽntaalse keuken. Deze weg leidt uiteindelijk tot stranden en baaien waar strand-, natuur- en duikliefhebbers hun hart op kunnen halen. In 'Dolphin Fantaseas Pool' kun je samen zwemmen met dolfijnen en pijlstaartroggen!

 

In de eerste week van augustus wordt het allerbelangrijkste feest van het jaar gevierd: het Carnaval. Dankzij de vele parades en dansfestivals is het genieten geblazen tot in de vroege uurtjes: dansen op het ritme van de Reggae en de Calypso! Maar rust overheerst op deze Britse kolonie.

 

Resort Foto Beschrijving
Kķ Anguilla Ligging: Gelegen aan de Shoal Bay East in het noordoosten van Anguilla, vlakbij een kilometers lang spierwit strand. Het resort is bereikbaar met de ferry vanaf St.Maarten vliegveld. Kķ ligt 25 minuten verwijderd van de ferry terminal.

Accommodatie:
Er zijn 27 suites met uitzicht op de oceaan, direct aan het strand gesitueerd met een prachtig uitzicht over de pal...meer
CuisinArt Resort & Spa Anguilla Ligging: Langs een 15 kilometer lang zandstrand met talrijke kleinere eilandjes en afgelegen inhammen ligt CuisinArt Resort & Spa.
De architectuur heeft iets weg van de Griekse eilanden. Het hotel ligt temidden van een overweldigende hoeveelheid tropische fauna, waar het heerlijk wandelen is.
Bovendien zijn de bijzondere kassen te bezichtigen waar bloemen en groenten worden g...meer
Cap Juluca Ligging: Ver weg van de bewoonde wereld, maar per boot toch 20 minuten varen van St. Maarten. De lokale bevolking wijst u er met een glimlach de weg. Cap Juluca is een combinatie van ultieme privacy met uitstekende service en is gekozen tot tophotel in de Carribean, Bermuda en de Bahama's door Travel & Leisure Magazine abonnee's.

Accommodatie:
Met haar zwevende bo...meer
Malliouhana Hotel Anguilla Ligging: Een uitgelezen plek, omgeven door spectaculaire stranden. De gedistingeerde ambiance is een mengsel van een Engels 'Countryhouse' in combinatie met Franse RiviŤra-allure.

Accommodatie:
In totaal zijn er 56 kamers waarvan 20 Doubles (met tuin- en zeezicht), bestaande uit een slaapkamer, badkamer en een overdekte patio.
Junior Suites met 'queen s...meer
Covecastles Resort Anguilla Ligging: de door de beroemde architect Goldfinger ontworpen ultra-moderne, unieke 'zandkastelen' liggen op een afgelegen stuk strand (Shoal Bay West, het noordoosten van hoofdstad The Valley) en is de ideale bestemming voor reizigers die architectonische schoonheid, privacy en ongerepte natuur waarderen.

Accommodatie:
De koele, witte terracotta interieurs zijn...meer