Britse Maagden Eilanden Het turquoise gekleurde water en de golvende bergen blijven voor altijd in het geheugen gegrift, maar ook de stranden zijn uitzonderlijk! Het heldere water is ideaal voor duikers, zeilers en vele andere watersporten. Bovendien lenen de eilanden zich uitstekend om zelfstandig te gaan "island-hoppen". Sommige van de wat kleinere eilanden zijn zo dichtbij dat het met een simpel bootje slechts enkele minuten varen is.


The Indians off Norman Island by universal.traveler2.

 

Zelfs beginners kunnen zich makkelijk verplaatsen over het water. Ooit wemelde het rond deze eilanden, die uit circa 50 kleinere eilanden bestaan, van de piraten. Ze hielden zich schuil in de inhammen en konden alles overzien vanuit hun uitkijkposten in de bergen.


Sunset on the North Sound, Virgin Gorda by universal.traveler2.

 

 

 

Tegenwoordig trekken de eilanden beschaafdere zeilers aan vanuit alle delen van de wereld, om hier te mogen ankeren. Duikers kunnen met plezier de wrakken rondom de riffen verkennen. De meest bekende en interessantste duikplek is toch wel bij de RMS Rhone. Dit schip was ooit de trots van de Royal Mail Steam Packet Company, het zonk in 1867 tijdens een storm bij Salt Island.

 

Naar men zegt speelt het boek ‘Schateiland’ bij de vier grotten van Norman Island zich hier af en het is een ware snorkel-attractie geworden. Zo’n 19.000 mensen wonen op deze eilanden, het merendeel is echter onbewoond. De hoofdstad Road Town is op Tortola. De overige belangrijke eilanden zijn Anegada, Jost van Dyke en Virgin Gorda, door de Spanjaarden ook wel "Fat Virgin" genoemd, want, vanuit het zuiden gezien, lijkt het net zwangere vrouw.

 

Op alle eilanden kun je uitstekend eten in strandcafe's, ondertussen genietend van de lokale muziek op de achtergrond.

 

Resort Foto Beschrijving
Biras Creek Britse Maagden Eilanden Ligging: Dit romantische, exclusieve resort is alleen per boot of helicopter te bereiken. Na aankomst op Beef Island Airport is het nog 30 minuten varen naar Biras Creek, een waar paradijsje gelegen aan een eigen strand.

Accommodatie
Cottage & Garden Suites, oppervlakte 475 m2
Alle suites, verschillend in stijl en interieur, zijn gelegen aan Berchers Bay ...meer
Little Dix Bay Britse Maagden Eilanden Ligging: klein maar luxueus en rustig hotel , gelegen aan een Idyllische baai, Virgin Gorda, een ideaal oord voor verliefden!

Accommodatie
Inrichting met frisse kleuren en meubelen, privé terras met uitzicht op tropische tuinen of de smaragdkleurige zee.

Faciliteiten
Er is geen zwembad, maar wat is heerlijker dan een frisse duik in de l...meer
Peter Island Resort Britse Maagden Eilanden Ligging: het romantische en tropische Peter Island wordt omringd door de Atlantische Oceaan, de Caribische Zee en zes adembenemende baaien. Het resort ligt in het noordoosten van het eiland, nabij Tortola, omgeven door bergachtig terrein en vijf stranden.
Na aankomst op Beef Island Airport worden de gasten opgewacht voor transfer per boot naar Peter Island.

Accommoda...meer
Divi Carina Bay Beach Resort & Casino St. Croix US Virgin Islands Ligging: op een wonderschoon en rustig strand, Carina Bay Beach van St Croix in de US Virgin Islands, ligt het Divi Resort. (Ten zuidwesten van de Britse Maagdeneilanden liggen de US Maagdeneilandjes St. Thomas, St. John en St. Croix). Afstand van vliegveld Alexander Hamilton is ca. 30 minuten rijden.
Divi Resort is volgens de lezers van ' Caribbean Travel & Life Magazine' bestemp...meer