Bonaire is het op een na grootste en meest oostelijk gelegen eiland van de benedenwindse Abc-eilanden, de Nederlandse Antillen. Het landschap is vlak, soms rotsachtig en door de weinige regenval ietwat kaal, met een eigen charme en een vegetatie met veel soorten cactussen. Dit duikparadijs heeft stranden met glashelder water en koraalriffen. De onderwater-wereld en het koraalrif zijn uniek in de Caribbean, omdat de wateren rondom beschermd gebied zijn. Het koraal is niet aangetast, helaas wel het geval in andere delen van de wereld. De watertemperatuur varieert van 25 tot 29 °C, het zicht is ruim 30 meter! Aanrader: ‘s nachts snorkelen..Wel is het van belang eerst overdag het gebied goed te verkennen. Met een eenvoudige zaklamp een bijzondere belevenis!

Op de zuidpunt, bij het Pekelmeer in een natuurpark, zijn heel veel roze flamingo’s te zien; in totaal zo’n 20.000.......dat betekent dat er meer flamingo’s dan mensen op het eiland te vinden zijn!

De vele slavenhuisjes en de gebouwen in de hoofdstad Kralendijk zijn opgetrokken in Oudhollandse stijl. Overigens kent Kralendijk maar een hoofdstraat, s’ avonds is het er rustig en hangt er een ontspannen sfeer. De kleine haven is heel erg gezellig, met leuke cafés en goede restaurants. Bonaire is een ideaal vakantieoord voor wie van rust en natuur houdt, en een waar paradijs voor zonaanbidders, zwemmers, duikers en windsurfers.


 

Resort Foto Beschrijving
Plaza Resort Bonaire Ligging: omgeven door een enorme tropische tuin en op eenvan de allermooiste plekjes (bij Kralendijk) van het hele eiland, met parelwit strand en privé jachthaven. Ideaal resort voor privacy en rust.

Accommodatie
De bijzonder ruime 'oceaan- of lagoonkant' suites en de een- of twee slaapkamer villa's met compleet ingerichte keuken zijn perfect voor alleengaanden, ...meer
Harbour Village Resort Bonaire Ligging: vlakbij Kralendijk en 10 minuten rijden vanaf het vliegveld ligt Harbour Village Resort op Bonaire. Omgeven door weelderig groene tuinen en palmen, aan een parelwit zandstrand, ligt dit exclusieve- en een van de meest luxueuze resorts van het Caribisch gebied.

Accommodatie
Het resort heeft in totaal 30 kamers: 14 kamers en 16 Beachfront Suites in charman...meer