De Kaaiman Eilanden bestaan uit drie eilanden: Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman. De eilanden zijn de toppen van een bergketen die grotendeels onder water ligt. Een waar (belasting)paradijs met mooie stranden, talloze restaurants en schitterende hotels. Voornamelijk duikliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

 

Zoals de naam al zegt is Grand Cayman het grootste van de drie met vele bezienswaardigheden, o.a. de “Queen Elizabeth II ”, een botanische tuin vernoemt naar de Engelse koningin en Cardinal D’s Park, een privé collectie van dieren in een natuurlijk tropisch park.

George Town, de levendige hoofdstad van de Kaaiman eilanden, heeft zowel een Brits als West-Indisch karakter. Hier vindt u de meest verfijnde keuken van het Caraibisch gebied. Cayman Brac is kleiner, met minder dan 1300 inwoners.

Het is een eiland van natuurschoon: de kust met heuvels van kalksteen is wel het meest indrukwekkend. Een bezoek aan het papegaaienreservaat is zeer de moeite waard, maar de meeste mensen komen toch naar Cayman Brac om te duiken: de nieuwste attractie is het wrak van kapitein Keith Tibbetts, een Cubaans schip, gezonken in september ’96 bij de noordwestkust. Nog twee andere kleinere scheepswrakken liggen langs de kust.

 

Little Cayman telt maar 170 inwoners en heeft een ongerepte natuur: een zeldzame combinatie van verlaten stranden en kilometers tropische wildernis. Ook op Little Cayman is duiken spectaculair. De grootste attractie is de beroemde met koraal en sponzen bedekte muur Bloody Mary, die loodrecht naar beneden loopt waardoor het zicht wel 46 meter is. De naam Cayman Islands is ontleend aan het indiaanse woord voor kaaiman of krokodil. Deze dieren komen nu niet meer op de eilanden voor. 

Resort Foto Beschrijving
Cobalt Coast Resort & Suites Grand Cayman Ligging: op Grand Cayman, een paar mijl ten noorden van het drukke Seven Mile Beach, genesteld tussen weelderig tropisch groen, ligt Cobalt Coast Resort & Suites, uitkijkend op de aanlokkelijke Caribische wateren, waar slechts geluiden van de golven en een aangenaam briesje te horen zijn! Cobalt Coast biedt privacy en persoonlijke aandacht voor iedere gast. Duiken is mogelijk op loopafstand...meer
Discovery Point Club Ligging: Discovery Point Club ligt direct aan het strand in het beroemde, rustige 'Seven Mile Beach' op Grand Cayman, omgeven door tropisch groen. De luxeueuze warme inrichting in combinatie met echte gastvrijheid zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Accommodatie: Alle fraai ingerichte suites hebben twee slaapkamers met twee complete badkamers en volledig ingerichte k...meer
Comfort Suites and Resort Kaaiman EIlanden Ligging: Dit charmante resort ligt half verborgen temidden van een aantal exclusieve hotels, vlakbij het wereldberoemde Seven Miles strand en is bekroond met de 'Choice Hotel Gold Award February 2003'. Gasten kunnen gebruik maken van een privé strandgedeelte.

Accommodatie
In totaal 108 Suites, onderverdeeld in Studio Suites, Deluxe Studio Suites, One bedroom Suit...meer
Grand Cayman Marriott Beach Resort Ligging: het Marriot Beach Resort ligt aan de wereldberoemde Seven Mile Beach, niet ver van George Town, omringd door een kleurrijke tropische tuin, op slechts 10 minuten afstand van het vliegveld.

Accommodatie
Het (5 étages) resort beschikt over 305 luxe ingerichte zeer ruime kamers en 4 deluxe Suites, allen met balkon, die wonderschoon uitzicht hebben op oceaan ...meer