Cuba is het land van sigaren, salsa en  een rijke cultuur. Het is het grootste eiland in het Caribisch gebied, gelegen op slechts 130 km. afstand van de Amerikaanse staat Florida. De archipel Cuba bestaat uit twee grote eilanden, Cuba en het eiland  Isles of Youth. Daaromheen liggen nog ongeveer 1600 onbewoonde exotische eilandjes.

Interessant is de rijke geschiedenis: in de jaren veertig en vijftig was Cuba het populairste vakantie eiland voor rijke Amerikanen. Havana en Varadero waren bruisende steden!

Nadat Fidel Castro er eind jaren vijftig een socialistisch land van maakte, is Cuba tientallen jaren geďsoleerd geweest, van het toerisme en heden ten dage nog een van de weinige socialistische landen. De bevolking leeft grotendeels nog in armoede en haalt boodschappen met behulp van een bonnensysteem. Het taxivervoer is even wennen: de meeste auto’s zijn, zeker voor de liefhebbers, prachtige Amerikaanse auto’s uit de jaren vijftig. Het verhaal gaat dat vele rijke Cubanen in 1959 hun auto achtergelaten hebben bij het vliegveld op de vlucht voor de oprukkende troepen van Castro. Helaas is eigen vervoer voor velen onbetaalbaar, daarom zijn er door het hele land verzamelplaatsen voor lifters. Een beambte verdeelt de zitplaatsen op bestemming. Toeristen hoeven geen lifter mee te nemen.

 

Vanaf eind jaren tachtig wordt er weer in het toerisme geďnvesteerd, en met succes. Havana, Santiago de Cuba en Trinidada zijn misschien wel de mooiste en meest cultuurrijke steden in het Caribisch gebied.

Varadero is de grootste badplaats in Cuba, bekend om z’n stranden met internationale hotels, restaurantjes, winkels en watersportcentra.

 

De Cubaanse bevolking is vriendelijk en gastvrij. Het nationale gerecht is “Arroz con Griz”, rijst met zwarte bonen.”Puerco Asado”, geroosterd varkensvlees en vis worden ook veel gegeten.

 

Resort Foto Beschrijving
NH Parque Central Cuba Ligging: direct aan het Parque Central , in het historische centrum van Havana. Het hotel is gedeeltelijk gebouwd op de resten van het gelijknamige 17e eeuwse hotel, compleet gemoderniseerd in gedetailleerde neo-koloniale stijl. Een stap buiten dit schitterende hotel, recentelijk overgenomen door Golden Tulip en je bent midden in het centrum van clubs en café's en vele toeristische beziensw...meer
Melia Cayo Coco Cuba Ligging: de naam Cayo Coco belooft heel wat tropische verrassingen!! Gelegen aan een strand met fijn wit zand, omringd door palmbomen en toch slechts 20 km van Cayo Coco Airport...Een spectaculaire waterweg die dwars door zee lijkt te lopen verbindt Cayo Coco met het vaste land van Cuba.

Accommodatie
Het nieuwste en meest luxeuze hotel van de “Sol Melia” hotels o...meer
Melia Paradisus Varadero Cuba Ligging: wie gesteld is op genieten in stijl, houdt van dit splinternieuwe en exclusieve All-In Resort van de befaamde Sol Mélia-keten. Rustig gelegen, op 12 km van het centrum van Varadero, aan een mooi en langgerekt strand, Varadero Beach.

Accommodatie
421 kamers, Jr. Suites met allen beschikking over airconditioning, satelliet TV , Mini-bar en een badkamer met ...meer
Sandals Royal Hicacos Resort & Spa Varadero Cuba (All Inclusive) Ligging: aan een van de mooiste stranden van Cuba; Varadero Beach, in de provincie Matanzas ligt Sandals Royal Hicacos Resort & Spa. Het elegante resort is gunstig gelegen: op 30 minuten afstand van Varadero's International Airport, 90 minuten van Havana en zo'n 10 minuten van de stad Varadero. Dit luxe vakantieparadijs heeft een fraaie tropische tuin met kleine waterpartijen en watervallen...meer
Hotel Iberostar Ensenachos Resort & Spa Cuba Ligging: ongeveer een uurtje vliegen van Havana, op een van de eilandjes (cayo's) van de eilandengroep Ensenachos, ligt Hotel Iberostar Ensenachos aan Cayo Ensenachos Beach. Dit is het enige hotel van grote klasse op dit verder maagdelijke en wonderschone schiereiland van Cuba, met kilometers lange stranden. Je waant je hier een beetje op je 'eigen' eiland, dat verbonden is met het vastela...meer
Paradisus Princesa del Mar Resort & Spa Varadero Cuba (All Inclusive) Ligging: op zo'n 30 min. rijden van de luchthaven van Varadero, 'Juan Gualberto Gómez' , ligt Paradisus Princesa del Mar en doet deze naam alle eer aan: een klasse apart! Direct aan het strand van Varadero, het populairste strand van Cuba en dichtbij het centrum (ca. 10 min.). Havana is zo'n 90 minuten rijden en ideaal te combineren. Super de luxe ultra All-Inclusive Resort, bestemd voor p...meer