St.Vincent is een vruchtbaar, bergachtig eiland. Waarschijnlijk het laatste eiland in het Caraibisch gebied dat door de Europeanen werd gekoloniseerd, voornamelijk omdat het niet op een strategische plaats lag. Eenmaal gekoloniseerd, voerden de inheemse Indianen een hevige onafhankelijkheidsstrijd.

 

Tijdens vulkanische uitbarstingen is het eiland bedekt met as, waarin tropische planten uitstekend gedijen. Bij de hoofdstad, Kingstown, liggen prachtige botanische tuinen.

 

Fort Charlotte, het voormalig belangrijkste verdedigingsbouwwerk op het eiland, biedt een uitzicht om van te watertanden.

Ten zuiden van St.Vincent ligt een aantal kleinere eilanden, beter bekend als de Grenadines, een keten van 32 eilandjes die samen een 72 km lange boog vormen. Voor zeilers zijn de natuurlijke havens en bestendige wind onweerstaanbaar.

Sommige eilandjes zijn behoorlijk druk, maar veelal bestaan zij slechts uit palmbomen en ongerept strand. Verwacht geen entertainment, de Grenadines zijn heel rustig en stil ‘s avonds. U kunt dan ook het beste deze eilanden bezoeken met een heel bijzonder iemand.

 

Zeilliefhebbers kunnen een jacht huren: met een snelheid van 15 knopen kun je in een uurtje van het ene naar het andere eiland varen om vervolgens lekker naar het strand te zwemmen, zeeschildpadden te bekijken of iets te gaan drinken. Of je neemt de veerboot of vliegtuigje naar de wat grotere eilanden zoals Bequia, Mustique, Canouan, Mayreau, de Tobago Cays, Union Island, Petit St. Vincent of Palm Island.

Resort Foto Beschrijving
Canouan Resort Ligging: Canouan Resort ligt in het hartje van de Grenadines in het zuidoosten van de Carribbean, op 170 km ten westen van Barbados. Het resort is gebouwd in amfitheater stijl rond een eigen baai en omgeven door één der werelds grootste koraalriffen, met uitzicht op de Noordelijke Grenadines.
Transfers vanaf het vliegveld Canouan per luxe catamaran. De bagage wordt apart vervoerd. <...meer
The Cotton House Mustique St Vincent & The Grenadines Ligging: The Cotton House Resort is gelegen op een heuvelrug op het eiland Mustique in St. Vincent & the Grenadines. Omgeven door de Caribische Zee (naar het westen) en de Atlantische Oceaan (naar het oosten). Gebouwd in de 18e eeuw, nu gerenoveerd tot een uiterst charmant boutique hotel. De oude suikermolen is een overblijfsel uit voorbije tijden (zie foto 2). Niet voor niets is dit een t...meer
Palm Island Resort St. Vincent & the Grenadines Ligging: Palm Island Resort geeft je het gevoel een tropisch eilandje voor jezelf te hebben! Dit exclusieve paradijsje ligt op een 'intiem' plekje op Palm Island, een klein eilandje in de Grenadines, aan het uiteinde van de Windward Eilanden Groep. In deze natuurlijke oase lijkt de tijd al eeuwen stil te staan: ongerept tropisch landschap, 'omarmd' door vijf stranden, koraalriffen en blauw...meer
Tamarind Beach Hotel & Yacht Club Canouan St. Vincent Ligging: Het resort ligt op Canouan, één van de mooiste eilanden in de Caribbean. Geopend in 1995 en beschikt over een Europese staf. Canouan Island, één van de grotere van de 32 eilanden, ligt in het hartje van de Grenadines, in het zuidoosten van de Carribean, op 180 km ten westen van Barbados. Het resort ligt op een door kliffen omsloten strand. De zee is hier de spil waar alles om draai...meer