Guadeloupe heeft een schitterende natuur met veel watervallen, bossen en suikerrietplantages. Het exotische eiland heeft de vorm van een vlinder, waarvan de vleugels gevormd worden door parelwitte zandstranden. Vooral aan de gezichten, kleren en gewoontes van de inwoners van Guadeloupe ziet u hoe de Creoolse en Franse culturen zich eeuwenlang hebben vermengd.

 

De belangrijkste handelsstad en haven van Guadeloupe liggen op Grande-Terre, maar de hoofdstad en een uitgestrekt, vruchtbaar natuurreservaat ligt op Basse-Terre.

Grand-Terre is de ideale plaats voor een klassieke Caribische strandvakantie op wit koraalzand. Op Basse-Terre stap je in een groen droomland met tropische regenwouden (waar je een tocht doorheen kunt maken) en met bomen bedekte berghellingen.

Breng ook een bezoek aan Parc Naturel, met de vulkaan de Soufrière en de hoge watervallen van Carbet Falls; en neem een heerlijk bad in een van de poelen die de vulkaan de Soufriere warm houdt.

 

Voor duikliefhebbers een absolute aanrader: met de boot naar het eiland Pigeon, het park van Cousteau, om tussen allerlei tropische vissen te duiken. Volgens Jacques Cousteau een van de 10 mooiste plekken op aarde om te duiken!

 

Op Grand Terre zijn vele mooie stranden: watersporters kunnen hier hun hart ophalen! Pelikanen en vele andere soorten exotische vogels zijn te bewonderen in het mangrovemoeras en het natuurreservaat.

 

In de restaurants van Guadeloupe worden heerlijke Franse maaltijden bereid en in de bars en discotheken kan gedanst worden tot in de late uurtjes.

 

Resort Foto Beschrijving
Le Jardin Malanga Guadeloupe Ligging: Le Jardin Malanga is een authentiek koloniaal huis (gebouwd in 1927 met drie cottages), in Trois Rivieres, Basse Terre, waar al heel wat belangrijke gasten in de watten zijn gelegd. Gelegen temidden van de tropische bossen, een bananenplantage en vele fruitbomen. De luxe en service van vroeger worden gecombineerd met het comfort en de voorzieningen van nu. Dit buitengewoon charmant...meer
Auberge de la Vieille Tour Guadeloupe Ligging: gebouwd rondom een 18e eeuwse windmolen, waardoor dit hotel een unieke stijl uitstraalt en een echt eigen karakter heeft. Met prachtig uitzicht over zee, een ideale thuisbasis om de cultuur en tradities van het eiland te verkennnen en op slechts 35km van Pointe-a-Pitre.

Accommodatie Dit hotel beschikt over 180 kamers. Veel aandacht is besteed aan decoratie en...meer
La Cocoteraie Guadeloupe Ligging: op 37 km van Pointe a Pitre (zo'n 40 km van het vliegveld), ligt het zeer charmante, chique La Cocoteraie (gebouwd in 1973 en geheel gerenoveerd in 1999), met eigen strand en zwembad, omgeven door tuinen, de mooiste lagoon van Guadeloupe, een excellente Golf Course ontworpen door Robert Trent Jones en vlakbij de jachthaven.

Over alles is tot in details nagedacht om ga...meer