Martinique de Fransen noemen het ‘Magnifique Martinique’, is een van de charmantste Franse eilandjes in het Caraibisch gebied. Het eiland kent een afwisselende natuur, heeft tal van kleine dorpjes, koloniale overblijfselen, de mooiste stranden en een Frans karakter, wat goed te zien is in Fort de France, de stijlvolle hoofdstad. De Franse sfeer hangt overal in de stad waar ouderen jeu de boules spelen op de pleinen en bezoekers zien hoe de Citroëns en Renaults zich door de nauwe straatjes wurmen. Overigens is de Franse mode overal aanwezig in de winkels die de nieuwste Franse artikelen verkopen.

 

De stad Parijs lijkt heel dichtbij, temeer omdat de Schoelcher-bibliotheek, een 19e eeuws gebouw, vroeger in de Franse hoofdstad stond. Het gebouw werd afgebroken en verscheept naar Martinique, waar het weer in elkaar werd gezet.

Terwijl in de diverse stadjes de Franse cultuur duidelijk overheerst door comfort, elegantie en beschaving, zullen andere delen van deze populaire vakantiebestemming bezoekers een echt Caraibisch gevoel bezorgen: fantastische stranden en een mooi klimaat en fauna.

Er zijn twee soorten stranden: wit zand aan de zuidkust en vulkanisch zwart zand in het noorden. Het eiland heeft een grote haven en meerdere jachthavens, waardoor Martinique in het zuidelijke deel van het Caraibisch gebied een trefpunt voor zeilers is geworden met jaarlijks twee regattas in juni en augustus.

 

Martinique, een eiland met croissants en baguettes, maar wel in de Caribische zee!

Resort Foto Beschrijving
Sofitel Bakoua Martinique Ligging: het charmante Sofitel Bakoua hotel ligt bij Trois Ilets, in het zuid-westen van Martinique, tussen tropische tuinen, aan de sublieme baai Fort-de-France. Het hotel is gebouwd rond een koloniaal landhuis. Het vliegveld is op ca. 20 min afstand.

Accommodatie
139 kamers.
De ruime en luxe kamers met tuinzicht zijn smaakvol ingericht met een aparte ruim...meer
Le Cap Est Lagoon Resort & Spa Martinique Ligging: op een schiereilandje, aan de oostkust van Martinique bij het plaatsje Le François ligt Le Cap Est Lagoon Resort & Spa. Een oase van rust en luxe in een tropische tuin met een ongekend uitzicht op de lagune, de koraalriffen en onbewoonde eilandjes. Het internationale vliegveld ligt op 25 km. Dit schitterende resort maakt onderdeel uit van Relais & Châteaux .

Accommo...meer