St. Kitts & Nevis vormen samen een land, maar zijn wel anders van charme en karakter. Het grotere, St. Kitts (175 km2), heeft het meeste te bieden wat sport, nachtleven en amusement betreft. Ook op het kleinere Nevis (90 km2, de naam is afkomstig van het Spaanse woord 'nieve' wat sneeuw betekent en bedacht door Columbus toen hij het ontdekte in 1492) hoeven golfliefhebbers zich niet te vervelen: er ligt een eersteklas golfbaan met 18 holes, ontworpen door Robert Trent Jones II. Maar behalve wat sport, gebeurt er op dit kleine tropische eiland niet veel. Toen deze twee eilanden nog Britse kolonies waren, had elk eiland zijn eigen hoofdstad: raar maar waar! Gelukkig zorgen de inwoners goed voor hun erfgoed: beide steden zijn dan ook de mooiste en best bewaard gebleven op de Leeward Islands.

Bovendien zijn de inwoners heel gastvrij en servicegericht tegenover toeristen. Op Nevis ga je een stapje terug in de tijd en word je gebiologeerd door het mooie maar rustige eiland, waar plantagehuizen en bergwandelingen de plaats innemen van jetski’s en het drukke nachtleven.

De Engelse herkomst valt op door kleine details, zoals de koloniale architectuur, de Britse ‘high-tea’ traditie en natuurlijk de passie voor het beroemde spelletje cricket. De bergen, witte zandstranden en de warme zee verhullen de ware aard van het tropische Nevis.

 

Resort Foto Beschrijving
Nisbet Plantation Beach Club Nevis Ligging: Bij Nisbet Plantation Beach Club vindt u de overblijfselen van een oude suikerplantage terug. De kleine hutjes accentueren de sfeer en staan tussen palmbomen op dit kleine tropische paradijs, elk met een uniek uitzicht. In Nevis kunt u genieten van historie, koloniale architectuur en oude plantages, maar ook van groene valleien, witte stranden en tropische bloemen en planten. Zeer...meer
Montpelier Plantations Nevis Ligging: Aan de voet van de heuvels van Mount Nevis ligt Montpelier Plantation Inn & Beach Club. In een romantische en smaakvolle omgeving overheerst een rustige en intieme sfeer, mede door een grote varieteit aan tropische planten en een ruďne van een oude molen, een overblijfsel uit de tijd dat Montpellier nog een suikerplantage was.

Accommodatie
Omdat Montpelie...meer
Ottley's Plantation St. Kitts Ligging: Het romantische boutique hotel Ottley's Plantation Inn St. Kitts( origineel een 17e eeuwse suiker plantage ) is gelegen aan de voet van de berg Liamuiga, wat omringd wordt door tropische tuinen en adembenemend uitzicht over de Atlantische oceaan. Op 20 minuten rijden bevinden zich het strand en de luchthaven in de hoofdstad Basseterre van St.Kitts.

Accommodatie...meer
Belle Mont Farm Ligging: Belle Mont Farm is gelegen aan Kittitian Hill, een verantwoordelijke gemeenschap voor een duurzame toekomst. Kittitian Hill's 400 hectare vruchtbare landbouwgrond ligt tussen Mount Liamuiga en de Caribische Zee in St. Kitts, West-Indië. De buitengewone plaats biedt uitzicht op de ruige kustlijn en de naburige eilanden.

Accommodatie: Belle Mont Farm heeft diverse...meer