St. Lucia is het op een na grootste eiland van de Bovenwindse eilanden. Het heeft een van de mooiste gebergtes van het Caribische gebied, misschien is dat wel de reden geweest waarom de Fransen en Britten bijna twee eeuwen om het eiland hebben gevochten.

 

Op dit kleine wonderschone eiland zie je een grote verscheidenheid aan vegetatie met onder andere wilde orchideeŽn. Natuurreservaten, regenwouden, botanische tuinen, exotische bomen en bloemen, prachtige tropische vogels en zeedieren, een aantal zeldzame diersoorten, waaronder een grondhagedis die uitsluitend op St.lucia voorkomt. Aan de lokale taal, het Patois, is te horen dat de Fransen duidelijk hun stempel op het eiland hebben gedrukt, maar het is zeker ook te proeven door de heerlijke Creoolse gerechten die worden geserveerd.

Maar uiteindelijk zijn de Britten er met de buit vandoor gegaan. Zeer spectaculair zijn Gros Piton en Petit Piton (the Pitons), oude met bos bedekte vulkaanpieken die aan de westkust uit zee oprijzen. Hier kun je "Soufri" zien, de gaten in een vulkaan waaruit zwaveldampen, stoom en andere gassen ontsnappen.

Maar ook poelen met kokend water en andere mineraalbronnen. Deze vulkanen zijn een symbool van het eiland geworden en uniek in de wereld. Vooral veel zonaanbidders en jachtzeilers komen naar de tropisch begroeide bergtoppen van St. Lucia.

 

Voor jonggehuwden is dit ongerepte Caribische eiland werkelijk het eiland van hun dromen. St. Lucia heeft een oppervlakte van 616 km≤, groot genoeg voor adembenemende contrasten in het landschap en klein genoeg voor toeristen die in alle rust hun vakantie willen doorbrengen.

 

Bananen plantages, 18e eeuwse forten, kustdorpjes, tropische tuinen, onderwaterwerelden, stranden en slapende vulkanen: het lijkt als een onwerkelijke droom waaruit je nooit meer wilt ontwaken. St. Lucia is een eiland voor romantici die willen kennismaken met de traditionele Caribische manier van leven.

Resort Foto Beschrijving
Anse Chastanet Resort St. Lucia Ligging: Bijna een must, dit pittoreske verblijf. Het groen van de begroeide berghellingen en het tropische blauw van de zee typeren de sfeer van dit bijzondere eiland vol palmbomen, bloemen en planten.

Accommodatie
Enorme suites en ruime kamers, met magnifiek uitzicht en veel privacy. Ook hier een bijzonder natuurlijke ambiance, zonder televisie, telefoon of radi...meer
East Winds Inn St.Lucia (All Inclusive) Ligging: In de verscheidenheid aan contrasten die het eiland rijk is, van hagelwitte stranden tot aan tropisch regenwoud, is East Winds Inn een echt Caribisch resort te noemen, afgezonderd en zeer romantisch. Het ligt in een van de mooiste baaien van St. Lucia, slechts 5 minuten verwijderd van de hoofdstad Castries.

Accommodatie
Het resort bestaat uit 13 unieke '...meer
Jalousie Plantation Sugar Beach St. Lucia Ligging: ideale ligging tussen de Twin Pitons, de 2 beroemde bergen bij de zuid-west kust van St Lucia aan de Jalousie Baai. Tropisch groen, een helderblauwe zee en een goudkleurig strand! Terug naar de natuur, maar dan voorzien van alle luxe en comfort.
De overblijfselen van een oude suikerplantage zijn behouden gebleven in Ďthe Great Houseí en het 'Plantation Restaurantí. Vlakbi...meer
Sandals Grande St. Lucian Spa & Beach Resort (All Inclusive, couples only) Ligging: Op het wonderschone eiland St. Lucia ligt Sandals Grande, een 'Couples Only Five Star Diamonds Resort', gebouwd in de stijl van een Brits paleis. Aan beide kanten omringd door de oceaan, met adembenemend uitzicht op de baai en de bergen en aan de andere kant in de verte de stranden van het eiland Martinique. Naar het vliegveld is zo'n 1,5 uur rijden.

Accommodatie...meer
Sandals Regency St. Lucia Golf Resort and Spa (All Inclusive, couples only) Ligging: Dit indrukwekkende resort staat bekend als 'de smaragd' van de Caribbean en is een 'all inclusive couples only' resort. Een geliefd paradijsje voor een huwelijk of huwelijksreis. Gelegen aan een spierwit strand, op 20 min. afstand van Vigie Airport en op 75 min. van Hewanorra Airport.

Accommodatie
Het resort is onderverdeeld in 13 verschillende categorie...meer
Discovery at Marigot Bay St.Lucia Ligging: Beschreven als 'de mooiste baai in het Caribisch gebied' is Marigot Bay de ideale plaats voor dit resort met haar 57 suites en 67 kamers. Het resort bevindt zich 8 km ten zuiden van Castries, aan de westkust van St. Lucia. Het ligt op ca. 70 minuten rijden van Hewanorra Airport en ca. 40 minuten van George Charles Airport. Het resort wordt omgeven door tropische tuinen en heeft spe...meer
Jade Mountain Ligging: In de hoogte gebouwd tussen de bergen, als zeer luxueuze afdeling van het Anse Chastanet hotel, ligt Jade Mountain. Elke kamer heeft een oneindig lijkend klein zwembad, met spectaculaire uitzichten over de rotsen en de Caribische zee. De kamers bestaan uit drie muren, waardoor een grandioos uitzicht en eenheid met de natuur ontstaat.

Accommodatie
Alle ka...meer