De Turks & St Caicos Islands zijn voor velen nog een onbekende vakantiebestemming. Sommige historici beweren dat dit het eerste eiland was dat ontdekt werd door Columbus in de Caraibean maar onopgemerkt bleef omdat de eilanden lange tijd onbewoond gebleven zijn. Af en toe streken er piraten neer maar pas jaren later arriveerden er inwoners van Bermuda om zeezout te verzamelen dat doorverkocht werd aan Amerikaanse en Europeaanse afnemers. Nu zijn slechts acht van de veertig eilanden bewoond. Sinds 1976 hebben de eilanden een zelfbestuur gekregen maar zijn nog wel een Britse kolonie. Toerisme en financiële dienstverlening zijn de voornaamste bronnen van inkomsten.

De hoofdstad van Turks & St. Caicos is Cockburn Town, gelegen op Grand Turk. Dit eiland trekt jaarlijks vele vissers en watersportliefhebbers. Slechts 300 meter voor de kust van Grand Turk neemt de diepte toe tot 2300 meter: een spectaculaire duiklocatie! Rust, natuur, tropische vogelsoorten en prachtige flora en fauna...een ideaal oord voor vogelspotters!

Turtle at Coral Gardens

Sunset at Bay Bistro

Middle Caicos is het grootste eiland van de Turks & St. Caicos, waar de nauwelijks ontdekte Conch Bar Caves te vinden zijn: grotten met indrukwekkende witte druipstenen en mysterieuze ondergrondse zoutmeren. In de buurt van de grotten liggen overblijfselen van een Indiaanse nederzetting van de Arawakken en Lucaya's. Voor natuurliefhebbers zijn fietsen te huur. Providenciales oftewel Provo is het toeristische mekka van de eilanden met een ruime keuze aan hotels en resorts met een zeer verfijnde keuken. Provo is veranderd van een bijna onbewoond, onbekend eiland tot een internationaal bekend paradijs: langs de baai liggen strandhotels, een casino, restaurants en een winkelcentrum. De golfbaan op Provo is één van de beste in de regio.

 

Op Provo ligt ook de unieke Caicos Conch Farm, waar sinds 1984 conch (schelpdier) wordt geteeld. Het duurt vier jaar voordat de eieren tot volwassen schelpdieren zijn uitgegroeid. Conch is altijd al een favoriete delicatesse geweest in het Caraibisch gebied. Van de schelpen worden souvenirs gemaakt.

Resort Foto Beschrijving
Point Grace Turks & Caicos Islands Ligging: Point Grace is een buitengewoon fraai gelegen 'boutique' hotel, gelegen op de punt van het eiland Providenciales, wat als één der mooiste stranden van de wereld beschouwd wordt: Grace Bay. Genoemd naar de gracieuze en zeer elegante Grace Hutchings, de vrouw die op deze uitgelezen plek in 1892 haar huwelijksreis doorbracht. De bewoners waren zo gecharmeerd van haar uitstraling dat z...meer
The Sands at Grace Bay Ligging

Het luxueuze Sands at Grace Bay ligt aan het schitterende strand Grace Bay op het eiland Providenciales, op 15 minuten rijden van het vliegveld. Providenciales wordt omringd door prachting turquoise water, poederige zandstranden. Het eiland biedt een keur van toprestaurants, een prachtige natuur en een rijke historie.

Accommodatie

He...meer
The Somerset Turks & Caicos Islands Ligging: Dit door hoge palmbomen omgeven juweel ligt op het eiland Providenciales (Provo), wat als een der mooiste stranden van de wereld beschouwd wordt: Grace Bay. Genoemd naar de gracieuze en zeer elegante Grace Hutchings, de vrouw die op deze uitgelezen plek in 1892 haar huwelijksreis doorbracht. De bewoners waren zo gecharmeerd van haar uitstraling, dat ze besloten na het vertrek van h...meer
Grace Bay Club Turks & Caicos Islands Ligging: Op het eiland Provinciales. Grace Bay Club is een klein, luxueus, zeer romantisch resort met een adembenemend uitzicht op Grace Bay.

Accommodatie
Suites
Ruime en fraai ingerichte woonkamer, met Spaanse plavuizen, uitlopend naar het terras dat uitkijkt op het kristal heldere water en het strand van Grace Bay. Palmen, jasmijn, hibiscus en bougainvil...meer
Parrot Cay Turks & Caicos Islands Ligging: Noord Caicos. Parrot Cay beschikt over een zeer exclusief eigen eiland op een nog onbedorven plek op de Turks & Caicos eilanden. Beroemdheden als Bruce Willis en Robert de Niro komen graag naar Parrot Cay voor rust en afzondering. Toch is het resort gemakkelijk bereikbaar op slechts een half uur varen van het Turks & Caicos vliegveld en vervolgens een korte autorit.

<...meer
Ocean Club & Ocean Club West Turks & Caicos Ligging: Ocean Club & Ocean Club West liggen aan Grace Bay Beach, zo'n vijftien minuten lopen van elkaar op het eiland Providenciales, een der mooiste en romantische stranden ter wereld. Geen wonder dat vele geliefden besluiten elkaar hier het jawoord te geven!

Accommodatie
Ocean Club Resort heeft 86 Suites, Ocean Club West 87 en biedt een keur aan mogelijkheden:...meer
Beaches Turks & Caicos Resort & Spa (all inclusive) Ligging: Dit idyllische resort ligt, geheel afgezonderd, op het eiland Providenciales, aan een lange strook met onbedorven wit strand en een transparante zee. Een juweeltje in deze voormalige Britse kroonkolonie!

Accommodatie
Beaches Turks & Caicos Resort heeft een gevarieerd aanbod aan accommodaties:
Luxueuze Ocean View Rooms en Suites van een verfijnde el...meer
Amanyara Turks & Caicos Eilanden Ligging: Amanyara bevindt zich bij de afgezonderde westelijke kust van Providenciales, op de Turks & Caicos eilanden. Genesteld tussen de voormalige koraalriffen van het noordwestelijke punt Marine National Park en een 18.000 ha. aan natuur wildpark, is Amanyara een wereld om tot jezelf te komen. Het is gelegen op ca. 25 minuten rijden van de Internationale luchthaven.

Accom...meer