Trouwen in het Caribisch gebied & de voorwaarden 

 
Welke documenten zijn noodzakelijk?
* Paspoort
* Internationaal geboortebewijs (aanvragen bij de gemeente van geboorte)
* internationale verklaring van huwelijksbevoegdheid (gemeentehuis)
* Als een of beide partijen jonger zijn dan 21 jaar: bewijs van goedkeuring van de ouders,
   voorzien van een stempel/verklaring van een beŽdigd notaris
* Indien een der partijen weduwe/weduwnaar is, de overlijdensakte
* Indien bij een der partijen een naamswijziging heeft plaatsgevonden, de akte van naamswijziging
* Het beroep van beiden
* Voor Bonaire of Jamaica: een internationaal uittreksel uit het persoonsregister
   (cq. bevolkingsregister)

In welke taal?
Het uittreksel van het geboorteregister en de verklaring van de huwelijksbevoegdheid moeten meertalig of in het Engels geschreven zijn.
Voor de Dominicaanse Republiek geldt vertaling in het Spaans.
Tevens geldt voor de Dominicaanse Republiek en voor Jamaica dat de vertaling door de respectievelijke consults in Nederland gelegaliseerd moeten worden. Dit is alleen mogelijk voor legalisatie van Nederlandse, Antilliaanse en Surinaamse akten. Kosten: ca. euro 25 per document voor Jamaica en ca. euro 70 voor de Dominicaanse Republiek.
Voor de meeste bestemmingen geldt tevens dat echtscheidingsaktes, goedkeuring van ouders in geval van minderjarigheid en akten tot naamswijziging in het Engels vertaald moeten worden (Spaans voor de Dominicaanse Republiek) door een beŽdigd vertaler en/of door een beŽdigd notaris bekrachtigd.
In de regel dienen kopieŽn zo'n 2 maanden van te voren verzonden te worden en moet u zelf de originelen meenemen. Op Aruba, Bonaire en Curacao is een tijdelijke verblijfsvergunning nodig.

Gearriveerd op het eiland van uw keuze...en dan?
Voor de huwelijksvoltrekking is het noodzakelijk een aantal dagen op het eiland van uw keuze te verblijven. In de regel 3 volle werkdagen, maar dat kan per eiland verschillen: Barbados 1 dag, Bonaire 4 dagen en de Dominicaanse Republiek tussen 3 en 5 dagen.
Na aankomst zal de 'Wedding CoŲrdinator' contact opnemen om de formaliteiten door te nemen en eventuele persoonlijke wensen. Ook kan assistentie verleend worden bij het uitzoeken van een geschikte locatie. Vervoerskosten die hieruit voortvloeien worden ter plekke afgerekend; dat geldt eveneens voor    'extra's' die niet bij de reis zijn inbegrepen.

Wat is bij de huwelijksreis inbegrepen?
* Zegelrecht voor de aanvraag van de trouwvergunning
* Kosten voor de trouwvergunning
* Kosten van inschrijving voor de trouwvergunning
* Ambtenaar van de burgelijke stand (+ 2 getuigen indien gewenst)
* Eťnmalige portokosten voor verzending vooraf van de benodigde documenten.

Legalisatie
Huwelijksakten afgegeven door de daartoe bevoegde autoriteiten moeten gelegaliseerd worden of voorzien van een zogenaamde apostille (kantbeschikking) door de bevoegde persoon cq. instantie van het betreffende land (niet van toepassing voor Bonaire). Legalisatie wil zeggen dat de handtekeningen op uw huwelijksakte geverifieerd moeten worden door de gouverneur of de minister van buitenlandse zaken in het desbetreffende land. Deze handtekeningen moeten op hun beurt weer geverifieerd worden door de Nederlandse consultant of ambassadeur in het betreffende land. Is er sprake van een APOSTILLE dan kan dit veelal verkregen worden bij de consultant van het betrokken land in Nederland of, indien niet gevestigd in Nederland, het land waar deze wel is gevestigd in Europa. U moet, indien mogelijk, de originele trouwakte mee terug te nemen naar Nederland.
 
Wij kunnen u informeren welke procedure voor welk land geldt.

Als kersvers echtpaar terug in Nederland - en dan?
Bent u getrouwd op Bonaire of Aruba, dan moet dit geregistreerd worden bij de Dienst Burgerzaken in Den Haag en/of de burgelijke stand in uw eigen woonplaats.
Voor de overige bestemmingen moet, zoals hierboven beschreven, de huwelijksakte worden gelegaliseerd. Dit kan geregeld worden via het Ministerie van Buitenlandse Zaken door de originele trouwakte en kopieŽn van beide paspoorten per aangetekende post te versturen naar Buitenlandse Zaken. U ontvangt vervolgens een ontvangstbevestiging en een factuur (Euro 100 tot 150). Na betaling wordt de legalisatieprocedure door het Ministerie in gang gezet. Dit kan wel enige maanden duren. Na legalisatie moet de gewijzigde burgelijke status geregistreerd worden bij de Dienst Burgerzaken in Den Haag en/of de burgelijke stand in uw woonplaats.

Buitenlandse nationaliteit of buitenlander van geboorte?
Voor mensen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten kunnen afwijkende regels en bepalingen gelden voor het trouwen in het buitenland en/of de legalisatieprocedure.

Heeft u huwelijksplannen? Wij assisteren u graag! Bel 035 5315587