Nergens anders in de Indische Oceaan vindt u zulke hoge bergketens als op het eiland La Réunion. Dit Franstalige eiland is het grootste van de Mascarene eilandengroep en ligt 200 kilometer ten zuidwesten van Mauritius. Hemelsbreed is de afstand van noord naar zuid ca. 70 kilometer en van west naar oost ca. 50 kilometer. Al is Réunion minder bekend dan Mauritius, het heeft zeker zoveel te bieden.
 
De "cirques" van La Réunion zijn 3 immense kraters met een doorsnede van 10 kilometer omgeven door hoge onbereikbare rotswanden. Hier treft u ook enige watervallen aan. In Cilaos zijn heetwaterbronnen. Het water heeft een temperatuur van tussen de 31 en 38 graden Celsius en wordt gebruikt voor thermaal baden. Salazie is de meest bereikbare krater, vanuit St. Denis kunt u deze per huurauto in ongeveer 2 uur bereiken. U kunt ook een helikoptervlucht over de kraters maken. Mafate is een van de mooiste kraters van het eiland. 

   


De hoofdstad St. Denis biedt veel bezienswaardigheden. Zo is er het Victory monument, ter nagedachtenis aan de Franse gesneuvelde soldaten, het Historisch Museum en het Museum van Leon Dieux, dat beschikt over werken van grote kunstenaars zoals Cezanne, Gaugin, Picasso, Renoir, Rodin en Manet. Een wandeling door de botanische tuinen, door het gezellige stadscentrum en over de Barachois boulevard is zeker de moeite waard.
Het toerisme aan het oostelijk gedeelte van het eiland is minimaal, er zijn nauwelijks hotels, maar het is zeker een bezoek waard. De zee beukt met grote kracht op de rotsen voor de kust. Een aanrader is het spectaculaire zicht op de, veelal nog warme, lavavlaktes die het gevolg zijn van de nog steeds in werking zijnde vulkaan "Piton de la Fournaise". Tussen 10 en 13 april 1977 is het dorpje Piton Saint Rose overspoeld door een lavastroom die meer dan 30 huizen verwoestte. Sinds die tijd ziet u nog een grote zwarte gletsjer van verkoolde rotsen in de bergen. De Rock River loopt tussen St. Benoit en Bras Panon. Aan de monding van deze rivier bij St. Benoit bevindt zich een prachtige bad- en vissersplaats. De zoetwater lagune is een ideale plek om te kanoën en surfen.