Noord- Amerika is de naam van het continent dat ten noorden van Zuid- Amerika ligt, tussen de Grote Oceaan, de Atlantische Oceaan en Noordelijke IJszee.
Het continent, dat minder dan 10° van zowel de evenaar als de Noordpool is verwijderd, heeft een zeer gevarieerd klimaat. Hoewel de bevolking van Canada en de Verenigde Staten nog grotendeels een Europese oorsprong heeft, wordt de bevolking steeds meer een mengelmoes van allerlei culturen; de afgelopen tijd zijn er veel mensen vanuit Azië, Latijns-Amerika en Afrika geïmmigreerd. Ook is de verstedelijking drastisch toegenomen; ongeveer 74% van de inwoners van het continent wonen in stedelijke gebieden.

                                      

Hawaii is de vijftigste staat van de Verenigde Staten van Amerika. De hoofdstad is Honolulu. De staat bestaat uit 137 vulkanische eilanden (waarvan de meeste klein en onbewoond) in het midden van de Stille Oceaan, waarvan de belangrijkste worden gevormd door de Hawaïaanse eilanden, een archipel met 19 eilanden. Er zijn 8 grote eilanden; van west naar oost: