31- daagse rondreis Argentinië

 

Dag 1:

Buenos Aires is een elegante en enerverende stad met een Europees tintje en een vriendelijke sfeer. Er is een actief cultureel en sociaal leven; met tango-avonden, een bruisend nachtleven en voetbal, polo en paardenrennen. Verder zijn er verschillende opera, goede winkels, uitstekende restaurants, prachtige parken en monumenten. De gids zal u alle ins en outs over de bezienswaardigheden vertellen.

 

Dag 2:

Buenos Aires Private City Tour (4 uur). Buenos Aires is zonder twijfel de Latijns-Amerikaanse stad die het meest lijkt op de kosmopolitische en aristocratische sfeer van de grote Europese hoofdsteden. Deze tour brengt de vele hoogtepunten van de stad naar voren en laat de bijzondere geschiedenis en cultuur zien.

 

   

 

Dag 3:

Vrije dag. In de avond Viejo Almacen; dinner & tango show. El Viejo Almacen is gelegen in de wijk San Telmo. Na een heerlijk diner gepaard met goede Argentijnse wijnen, kunt u genieten van de Tango show. In de show ziet u de beste dansers en muzikanten van Buenos Aires.

 

Dag 4:

Gelegen in het noordoosten van Argentinië, op 300 km afstand van Posadas City en aangrenzend met Brazilië en Paraguay, ligt Puerto Iguazú Stad. Iguazú Falls , grote wateren, is zonder twijfel de meest bezochte plek in Misiones en een van de meest indrukwekkende natuurlijke attracties in Argentinië. In 1984 werd het opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

 

 

Dag 5:

De gids begeleid u op een wandeling door de bergen. Deze wandeling is ongeveer 650 meter en biedt een bijzonder panoramisch uitzicht. Tijdens deze tour ziet u de Dos Hermanas, Chico Ramirez, Bossetti, Adán y Eva, Bernabe Mendez e de Mbigua. Vervolgens kunt u de trein naar Garganta del Diablo nemen. Deze wandeling laat u genieten van de bijzondere Garganta del Diablo. Verder is er ook nog het Lower Circuit. Deze wandeling biedt u een intieme ervaring met het landschap en dieper contact met de natuur; de vochtigheid, geluiden, geuren en de doordringende damp van het gehele gebied dringt diep tot u door. Dit pad zal u langs de acht belangrijke standpunten begeleiden. 

 

Dag 6

Wij steken de internationale grens over naar Brazilië om een ander perspectief te verkennen. Na een korte rit over een verharde weg, beginnen wij met een wandeling van een kilometer met een aantal bijzondere panoramische uitzichten. De tour eindigt bij het bovenste gedeelte van de Iguassu Falls, toegankelijk via een lift, en vanaf daar verder naar het Espaco Porto Canoas. Vanaf het Espaco Porto Canoas heeft u uitzicht op de Iguassu rivier.

  

Dag 7:

Vlucht van Iguazu naar Salta. Bij aankomst op de luchthaven van Salta, rijdt u zelf naar de Cafayate vallei. Ditligt 2,5 uur van Salta af en u rijdt langs de schilderachtige Quebrada de las Conchas. De omgeving van Cafayate is erg mooi, maar de kathedraal in de stad is ook bijzonder. Cafayate is gelegen op 4900 meter boven de zeespiegel en staat bekend om de beroemde Torrontes wijn. U kunt deelnemen aan verschillende excursies, waaronder een bezoek aan een van de wijnkelders, wandeling naar de Quilmes ruines of een bezoek aan Santa Teresita Hill.

 

 

 

Dag 8:

Vrij te besteden.

 

Dag 9:

In de ochtend zelf rijden door de mystieke Ruta 40. Hier komen natuur, tradities en geschiedenis samen in een reis terug in de tijd. Niet te missen zijn de Molinos, Seclantás en de Arisan’s Road op weg naar Cachi. Alle omwegen zijn zeker de moeite waard!

Cachi is een klein dorp aan de voet van de Nevado de Cachi, opgericht in 1694. De 18e-eeuwse kerk met haar prachtige dak is gelegen aan het centrale plein en naast het archeoligisch museum. Onderweg rijdt u door Payogasta wat gelegen is in een uitgestrekt landschap met heuvels op de achtergrond.Verder langs de Recta del Tin-Tin en u doorkruist het Parque Nacional Los Cardones, een nationaal park van 70620 hectare op een hoogte tussen 2700 en 5000 m. Tot slot rijdt u door de Cuesta del Obispo de Quebrada de Escoipe, een vallei met weelderige vegetatie, rode aarde en gelegen in de veelkleurige bergen. In de namiddag komt u aan in Salta.

Salta ligt op de Lerma Vallei, en is de hoofdstad van deze provincie. Het is gelegen op 1187 meter boven de zeespiegel. De Spaanse architectuur van de stad is erg verschillend in vergelijking met de andere steden. De koloniale sfeer blijft zichtbaar in de huizen, straten en monumenten in de buurt.

 

Dag 10:

Hele dag self-drive door de Lerma Vallei door het uitgestrekte Puna Plateau aan de Humahuaca Gorgue. Rijd langs ‘’de weg naar de Wolken”, langs de beroemde spoorlijn ‘’trein naar de wolken’’ en door de Quebrada del Toro tot San Antonio de los Cobres. Stop onderweg even voor het bijzondere uitzicht en ontdek hoe de meest afgelegen plekken heel bijzonder kunnen zijn. Vervolgens rijdt u naar beneden en komt u langs het schilderachtige Purmamarca. Purmamarca is een klein dorp wat ontstaan is aan het begin van de 17e eeuw (pre-Spaans van oorsprong). Dit dorp is gelegen op 2192 meter boven de zeespiegel en ligt 3 km ten oosten van de Nationale Route N. 9. Purmamarca, wat stad van de het maagdenland betekent, is gevestigd aan de voet van de Cerro de los Siete Colores (berg van de 7 kleuren).

 

 

 

Dag 11:

Vandaag een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca (self-drive). Neem de prachtige bergweg naar Jujuy. Geniet van de rust in dit kleine dorp. Op weg naar Tilcara, langs de begraafplaats van Maimara en de kleurrijke Paintor’s Palette. Stop even bij Tilcara en bezoek de pre-Columbiaanse Pucará, gebouwd op een heuvel in het midden van de vallei. Humahuaca is zeer toeristisch vandaag de dag, maar is nog steeds zeker een bezoek waard vanwege de bijzondere stenen en zeer smalle straatjes, de kerk en het imposante monument ter nagedachtenis aan de Onafhankelijkheidsoorlog.

 

Dag 12:

Vlucht van Salta naar Mendoza. Mendoza is gezegd door veel zonlicht en bergen gevuld met sneeuw en is een van de meest succesvolle wijnregio’s ter wereld. De gebieden rondom Mendoza bieden tal van mogelijkheden. De Andes landschappen zijn prachtig voor avontuurlijke reizen en verschillende bergsporten te beoefenen.

 

Dag 13:

Hele dag wijnstreken bezoeken; Tour van Chacras de Coria. Tijdens deze tour brengen wij onder andere een bezoek aan de streek van Lujan de Cuyo, Benegas, Bressia, Vina Cobos en Achaval Ferrer Melipal. Lunch in de Ruca Malen wijnmakerij.

 

Dag 14:

Vlucht van Mendoza naar Buenos Aires. San Carlos de Bariloche is gelegen in het westelijk gebied van de provincie Rio Negro. Bariloche ligt in het hart van het Nahuel Huapi National Park. Het Lake District ligt hier ook vlakbij en biedt vele activiteiten gedurende het gehele jaar, o.a. rafting, mountainbiken of meerdaagse trektochten. Lake excursies bieden toegang tot unieke plekken.

 

 

 

Dag 15 en 16

Vrij te besteden ( u kunt het Lake District ontdekken).

 

Dag 17:

Vlucht van Bariloche naar Calafate. Bij aankomst op de luchthaven krijgt u een auto om de omgeving zelf te ontdekken. In de ochtend rijdt u naar El Chalten. Dit stadje is gelegen in een prachtig landschap met magische gletsjes, meren, bergen en aan de voet van de ongelooflijke Cerro Torre en Mount Fitz Roy.

 

Dag 18 en 19:

Vrije dag om El Chalten te ontdekken.

 

Dag 20:

In het midden van de steppe ligt El Calafate. Dit is een van de meest bezochte bestemmingen voor buitenactiviteiten en ligt vlakbij de Perito Moreno gletsjer en het Nationale Park Los Glaciares. De stad heeft ongeveer 20.000 inwoners en de hoofdstraat zit vol met souvenirwinkels en restaurants.

 

Dag 21:

Vroeg in de ochtend een rit naar Puerto Bandera en vervolgens de boot naar Estancia Cristina. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de Upsala gletsjer en de afgelegen Patagoniana valleien.

 

Dag 22 en 23:

Activiteiten op Estancia Cristina.

 

Dag 24:

Een privé gids zal ervoor zorgen dat u geniet van de unieke en spectaculaire omgeving van de gletsjers. Als u geluk heeft ziet u grote stukken ijs afbreken van de gletsjer wat in het meer stort. Verder nog een excursie naar de Perito Moreno gletsjer. Vervolgens door naar Ushaia, dit ligt aan de zuidelijke kust van Tierra del Fuego, op het Beagle Kanaal en is de zuidelijkste stad ter wereld. De stad ligt aan de voet van het Martial-gerbergte en aan de noordkant van Ushuaia bay en biedt uitzicht op de ruige bergen en eilanden.

 

 

 

Dag 25:

"The end of the world train." Deze trein vertrekt vanaf station Estacion del Fin del Mundo, op 8 km afstand van Ushuaia, en loopt in het Nationaal Park van Tierra del Fuego die eindigt in het Estacion del Parque. Een replica van de oorspronkelijke trein wordt gebruikt om bezoekers te vervoeren. Oeroude bossen van honderden jaren oud en veen kan worden gezien tijdens deze rit. Na een korte stop bij de Macarena Waterval zal de trein verder gaan naar de grenzen van het Nationaal Park.

 

Dag 26:

Vrij te besteden om Ushuaia te bezichtigen.

 

Dag 27:

Vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires en vervolgens naar Punta del Este. Punta del Este is een mooie badplaats in Uruguay en misschien wel de bekendste in Zuid-Amerika. Het verspreidt zich over een schiereiland dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan met talrijke stranden en is dus ideaal voor vele watersporten. Vervolgens verder naar Jose Ignacio, gelegen op 1 uur rijden van Punta del Este. Jose Ignacio is een rotsachtig schiereiland in de Atlantische Oceaan en biedt een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Het was vroeger een vissersdorpje met weinig populatie. Uiteindelijk is het steeds toeristischer geworden en beschikt nu over zeer goede visrestaurants.

 

Dag 28, 29 en 30:

Vrij te besteden (op het strand).

 

Dag 31:

Terugvlucht.