Ontdek de verborgen jungle schatten en natuurwonderen tijdens deze 12-daagse rondreis door het adembenemende Costa Rica!!…

Dag 1: Aankomst

Uw persoonlijke gids wacht op u bij het vliegveld. Tijdens de transfer krijgt u een verfrissend welkomstdrankje en een uur later komt u in het rustgevende El Silencio Lodge aan.

Dag 2: San José - Guŕpiles – Tortuguero

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en vertrekt u naar Braulio Carrillo National Park om hier te ontbijten. Vervolgens gaat de trip verder naar Pavona/Cano Blanco waar wij u met de boot verder gaat. Ongeveer 2,5 uur later komt u aan bij het Jungle Hotel Manatus waar u gelijk kunt lunchen. Rond een uur of drie in de middag bezoeken wij het dorp Toruguero en is er de mogelijkheid om het Caribische Conservatie Centrum te bezoeken.

 

Dag 3: Tortuguero National Park

Na het ontbijt gaat de trip verder naar Tortuguero National Park. Tijdens deze reis ziet u vele aapjes, schildpadden en verschillende vogelsoorten. De lunch zal in het hotel plaatsvinden. Verder is de middag vrij te besteden en kunt u zelf bepalen wat u wilt gaan doen.

                           

 

Dag 4: Tortuguero – Guápiles – Bajos del Toro

Met een boot gaat u terug naar Cano Blanco waar een busje u naar Guápiles brengt en u hier gaat lunchen. De reis gaat verder naar Bajos del Toro waar uw hotel El Silencio Lodge zich bevindt. Vanaf het moment dat u hier aankomt zal de omgeving magisch voelen, in dit regenwoud zit u 2 km boven zeeniveau waardoor u een prachtig uitzicht over het geheel heeft.

 

Dag 5: In balans met de natuur

Wakker worden in El Silencio is puur genieten, kon u het maar elke dag meemaken! Na het ontbijt in het restaurant van het hotel kunt u zelf besluiten wat u gaat doen deze dag. Wilt u lekker ontspannen in de Spa van het hotel? Of relaxen in de hot tub van uw accommodatie? Of toch maar deelnemen aan een hike door de natuur? Dit kan allemaal in El Silencio Lodge. Wat u ook doet, u bent altijd dicht bij de natuur!

 

 

Dag 6: De bergen

Twee uur van El Silencio Lodge bevindt zich een van de natuurwonders van Costa Rica; de Arenal Volcano. Deze vulkaan spuugt nog steeds as en stenen en is een echte toeristentrekker. De vulkaan is vooral tijdens een heldere nacht erg indrukwekkend om te zien. Het hotel Arenal Kioro is het hotel waar u gaat overnachten. Dit hotel bevindt zich vlakbij de vulkaan en vanuit uw hotelkamer kunt u van het uitzicht genieten.

 

Dag 7: Een unieke natuurervaring

Na ontbijt gaat de tour verder naar een waar paradijs! Op deze locatie, in het noorden van Costa Rica, zijn vele vogelsoorten aanwezig! Deze relaxte natuurtour begint met een korte instructie door een ervaren lokale gids. Hierna kunt u genieten van de rust en de omgeving. De lunch zal tijdens de boottrip plaatsvinden.

 

Dag 8: Pacifische kust en de Oceaan

Als u het hotel verlaat, kunt u genieten van een prachtig pittoresk uitzicht van Lake Arenal en de actieve vulkaan. Het landschap rondom het meer heeft veel gemeen met het heuvelachtige landschap van Zwitserland. Verder bezoekt u het kleine dorpje Tilarán, wat bekend staat om haar windmolens. Vanaf Tilarán reist u verder naar uw volgende bestemming. Onderweg passeert u onder andere de Tarcoles Brug vanwaar u vele krokodillen kunt zien. Het hotel Arenas del Mar is gelegen op een heuvel vanwaar u uitkijkt op de Pacifische Oceaan.

 

Dag 9: Ecologische Canopy Tour

Vandaag is een actieve dag; u verkent de toppen van de bomen terwijl u door het regenwoud heen ‘’glijdt’’. Het is een zeer veilige activiteit en u wordt persoonlijk begeleidt door een professionele gids. Deze dag wordt er regelmatig gestopt om te genieten van de bijzondere flora en fauna; van giftige kikkers tot de ‘’walking palm tree’’. Na deze trip is er niets ingeroosterd en kunt u genieten van het prachtige strand vlakbij het hotel.

  Holidays Costa Rica UK Arenal Kioro Hotel Page

Dag 10: Het wilde zuiden – Manuel Antonio – Osa Peninsula

Zoals u waarschijnlijk al ontdekt heeft, heeft Costa Rica vele kanten. Deze dag rijdt u langs Dominical en Palmar Norte tot aan het dorpje Chacarita; ‘’de gate’’ naar OSA Peninsula. Ervaar de natuurlijke schoonheid van het regenwoud, de verschillende baaien en de jungle.

 

Dag 11: Lapa Rios

Wordt wakker in een open en ruime bungalow en observeer de bijzondere Scarlet Macaws. Vlak voor de middag kunt u genieten van de lunch op een platform in het midden van het regenwoud met uw eigen privé butler. Verder kunt u zich opgeven om in de middag te gaan hiken. 

 

Dag 12: Transfer naar San José

Ontbijt in het hotel. De gids helpt u met uw baggage en uitchecken. Kiest u er voor om naar San José terug te gaan door het land, dan is er een bijzondere reis die op u wacht. Nadat u uit Osa Peninsula bent vertrokken, rijdt u verder langs indrukwekkende bergketens en vervolgens langs de hoogste berg van Centraal Amerika; Cerro de la Muerte (3400 meter boven zee niveau). Mocht u hier niet in geinteresseerd zijn, is het ook mogelijk om per vliegtuig naar San José terug te gaan.

 

Dag 13: VIP Transfer naar de luchthaven

Een VIP transfer brengt u naar International Airport om vervolgens terug naar Amsterdam te vliegen. Na het inchecken mag u in de lounge wachten waar ook drinken en snacks geserveerd worden.

 

 

  

Hotel Grano de Oro ****

 

   

    

Hotel El Silencio Lodge *****

 

   

Hotel Arenal Kioro *****