9-daagse privé rondreis Sri Lanka

 

Dag 1: Aankomst Colombo

Nadat u bent aangekomen in Colombo wordt u per transfer naar het hotel gebracht. In de middag maakt u een rondrit door de hoofdstad en bezoekt onder andere de Wolvendaalkerk.

Dag 2: Colombo – Galle

Rit naar de vestingstad Galle. Onderweg maakt u een boottocht over de Madhu-rivier, gaat u langs eilandjes, dorpjes en mangrovebossen. Verder ook een bezoek aan de maskerfabriek in Ambalangoda. In Galle zelf bezichtigt u enkele Nederlandse overblijfselen, waaronder het Nederlandse Fort, de straatjes met koopmanshuizen en de Groote Kerk met VOC-grafzerken.

 

 

Dag 3: Galle – Udawalawe – Bandarawela

Vandaag gaat de tour verder langs de kustlijn richting het zuiden. Vervolgens gaat u het binnenland in naar het Udawalawe National Park waar u een korte jeepsafari zal maken. De dag eindigt in Bandarawela.

Dag 4: Bandarawela – Kandy

Via een slingerweg rijdt u de hooglanden van Nuwara Eliya in. Onderweg een bezoek aan een theefabriek en –plantage. Vervolgens reist u door naar Kandy, dit is de oude koningsstad. Verder maakt u in de middag een stadsrondrit, met bezoek aan onder andere de beroemde Tempel van de Tand. In de avond kunt u genieten van een Kandy-dansvoorstelling.

Dag 5: Pinnawela

De tour gaat verder naar Pinnawela. U reist hier per trein heen zodat u volop kunt genieten van de omgeving. Eenmaal aangekomen in Pinnawela, brengt u een bezoek aan het olifantenopvangcentrum. Nadat u bent terug gekomen in Kandy, brengt u een bezoek aan de schitterende botanische tuinen van Peradeniya, die in 1814 zijn opgericht.

Dag 6: Kandy – Matale – Habarana

In Matale bezoekt u een batikatelier en een kruidentuin. Vervolgens rijdt u door naar Dambulla. Dambulla heeft een zeer indrukwekkend tempelcomplex wat geheel uit rotsen is gehakt. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over de gehele omgeving.

Dag 7: Sigiriya - Polonnaruwa

In de ochtend beklimt u de enorme Leeuwenrots. Halverwege kunt u de 1500 jaar oude fresco’s bewonderen, ook wel ‘wolkenmeisjes’ genoemd. Vervolgens reist u verder naar Polonnaruwa. Dit was ook een voormalige hoofdstad met vele must-sees waaronder het Koninklijke Paleis en de enorme liggende Boeddha.  

 

Dag 8: Habarana – Mount Lavinia

Eind van de ochtend begint de rit naar Mount Lavinia. Dit ligt net ten zuiden van Colombo. Het is een zeer mooi, in koloniale stijl gebouwd strandresort, aan een breed privé-strand. Ideaal om uw laatste nacht in het prachtige Sri Lanka door te brengen!

Dag 9: Mount Lavinia – Colombo

Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht waarna u weer terug vliegt naar Amsterdam.