Nicaragua, 7-daagse rondreis

De schone natuur, de vriendelijke bevolking, de adembenemende landschappen, de indrukwekkende geschiedenis en de mooie atmosfeer; hier staat Nicaragua garant voor! Geniet van deze 7-daagse rondreis!

Dag 1: Aankomst Managua 

  

Dag 2: Managua – Granada – Isletas

Na het ontbijt rijden wij naar de koloniale stad Granada. Vervolgens varen wij door naar het meer van Nicaragua. Dit meer kenmerkt zich door de vele Isletas. Dit is een eilandengroep van 350 kleine eilandjes omringd door prachtige vegetatie. Verder zal de gids veel informatie geven over de vele vogels die vlakbij de Mombacho Vulkaan leven. U kunt er ook voor kiezen om individueel de Isletas te bezoeken per kajak. Hiervoor krijgt u uiteraard een uitgebreide instructie.

 

Dag 3: Granada – Masaya National Park

Deze dag begint met het bezoeken van de oude stad Granada wat in 1524 ontdekt is. Verder brengen wij een bezoek aan de Casa de los Leones, San Francisco Convent en het Museum, de markt, verschillende kerken en monumenten. Een deel van de trip zal per paard en wagen afgelegd worden. Aan het eind van de middag rijden wij verder naar de Masaya Volcano Nationaal Park. Aangezien het tegen die tijd al bijna donker is, geeft dit ons de mogelijkheid om de duizenden vleermuizen te zien die in de grotten leven. Vervolgens gaan wij verder naar de actieve Santiago vulkaan waar u het gloeiende lava duidelijk kunt zien. Deze vulkaan is een van de weinige vulkanen waarbij u zo dichtbij kunt komen. ’s Avonds een Nicaraguaanse muziekshow.

 

  

 

Dag 4: Granada – Ometepe – Morgan’s Rock

Vroeg in de morgen verlaten wij Granada en rijden naar het meer van Nicaragua. De boot staat al klaar om ons naar Ometepe Island te varen. Ometepe is een legendarische en rustgevende plek van de aarde en is gevormd door 2 vulkanen;’de Concepcion en de Maderas. Hier zullen wij ook lunchen. Later in de middag gaan wij per boot weer terug en rijden vervolgens naar onze Haciende en Eco Lodge, 12 km van San Juan del Sur.

 

Dag 5: Morgan’s Rock Hacienda en Eco Lodge

Vandaag staat in het teken van de boer. Hoe leeft deze in Nicaragua en wat valt er over te leren? De auto brengt u naar het bos. Hier zullen wij een koe melken, verse eieren zoeken en dan heerlijk ontbijten. Dona Ana zal voor ons koken en laten zien hoe tortillas gemaakt worden. Verder een bezoek aan de Mirador, de mariposario, de herbebossing en de lokale rumfabriek. Als we nog tijd over hebben kunt u lekker de zee in duiken of helemaal tot rust komen tijdens een ritje op een paard.

 

 Vet grote orenkoeien 

 

Dag 6: Morgan’s Rock – San Juan Del Sur – Managua

Vandaag rijden wij langs de Pacifische kust tot we in San Juan del Sur aankomen, wat zich in een mooie baai bevindt. In de middag lunchen wij bij het restaurant ‘’La Cascada’’ en de rest van de middag in Managua heeft u vrij te besteden.

 

Dag 7: Managua - Amsterdam

Vandaag wordt u per transfer weer terug naar het vliegveld van Managua gebracht en vliegt u weer terug naar Amsterdam.