Rondreis 17 dagen Nieuw Zeeland

Dag 1

 

Aankomst in Singapore. In Singapore wordt u per transfer naar The Fullerton Hotel gebracht. Na aankomst in het hotel heeft u de tijd om te rusten waarna wij in de middag een bezoek zullen brengen aan het Aziatische Museum van Beschavingen. Dit museum specialiseert zich in de materiële geschiedenis van China en Azië. Hier kunt u bijvoorbeeld het bronsbeeldhouwwerk van Uma, de rode zandsteen Mathura Boedha, de Indische houtbewerkingen en de Khmer beeldhouwwerken zien. Verder zijn er verschillende tentoonstellingen die u kunt bijwonen, bijvoorbeeld over de spectaculaire bronstijdmaskers van Sanxingdu. Na afloop wordt u per transfer naar het Fullerton Hotel terug gebracht en zullen wij daar gaan dineren.

 

Dag 2

 

Vandaag vliegt u door van Singapore naar Christchurch. Vanaf het vliegveld van Christchurch wordt u per transfer naar het Peppers Blue Water Resort gebracht. Hier kunt u deelnemen aan de ‘’ Air Safari’’. Deze rondreis per (klein) vliegtuig geeft u de meest spectaculaire uitzichten op Mount Cook en Westland World Heritage Parks. Hierna gaan wij lunchen.

In de loop van de middag gaan wij door naar The Church of the Good Shepherd. Deze kerk is gebouwd als herdenking aan de pioniers van de Mackenzie Country en is nu dan ook een monument geworden. Het is mogelijk om in deze kerk gedoopt te worden of te trouwen.

 

Dag 3

 

Vandaag wordt u per transfer naar het volgende hotel gebracht; Whare Kea Lodge. Rondom deze lodge kunt u geweldige wandelingen maken langs de meren en rondom de bergpieken. Wij zullen vandaag ook zo’n wandeling maken. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van de prachtige uitzichten. Visliefhebbers kunnen hun hart en hengel ophalen in het Wanaka meer waarin vele forellen en zalmen rondzwemmen.

De rest van de middag heeft vrij te besteden.

 

 

  Wanaka region

 

Dag 4

 

Dag 4 staat in het teken van ontspanning. In het hoofdgebouw van Whare Kea Lodge kunt u tot rust komen in een van de drie loungeruimtes. In de massagekamer van Whare Kea lodge kunt u zich laten masseren en buiten op het dek staat een bubbelbad waar u vanuit het warme water de besneeuwde bergen kunt bewonderen.

 

Dag 5

 

Transfer naar het Fiordland Lodge Te Anau. Na een dag ontspanning is het tijd om weer veel te doen! Zorg vandaag voor stevige wandelschoenen en vergeet zeker uw camera niet! Vandaag bezoeken wij het Fiordland National Park, ook wel ‘’Walking Capital of the World’’ genoemd. Dit park is namelijk 1,2 miljoen hectare groot en is vanwege de bijzondere flora en fauna, het landschap en de zeer bijzondere geologie door de UNESCO opgenomen in de werelderfgoedlijst.

Na de lunch gaan wij verder naar Lake Te Anau. Hier zullen wij met een cruise meegaan en een bezoek brengen aan de grotten, de Te Anau Caves, die aan de overkant van het meer liggen. In deze grotten zijn soms fossielen, watervallen en opborrelend water te zien. Het meest fascinerende van deze grotten is echter dat er duizenden gloeiwormpjes in een van de ondergrondse ruimtes zitten waardoor er magische verlichting ontstaat.

  

  

 

Dag 6

 

Deze dag begint met de reis naar Queenstown! Onderweg kunt u genieten van de omgeving en zal er informatie verteld worden over wat u allemaal tegenkomt. Eenmaal aangekomen in Queenstown wordt u naar de Remarkables Lodge gebracht waar u 3 nachten zal verblijven. In de loop van de dag zullen wij deelnemen aan een wijntour. Een speciale wijngids zal u meenemen naar lokale wijnproeverijen van Kawarau Gorge naar Cromwell en Bannockburn. De lunch zal geserveerd worden in de wijnproeverij van Carrick. Als u wilt, kunt u in een aroma kamer allerlei soorten wijnen proeven en ruiken. Tijdens deze wijnproeverij kunt u genieten van verschillende soorten kaas wat het proeven lekkerder maakt. Terug in de lodge kunt u de Aurum’s Pinot Gris proeven, waarna u kunt kiezen welke wijn u het liefst drinkt bij het avondeten.

 

Dag 7

 

Na het ontbijt in Remarkables Lodge, wordt u opgehaald en beginnen wij aan een wandeling; de Queenstown Hill Time Walk. Neem uw fotocamera mee, dit is echt de moeite waard!! Deze wandeling is bedacht om het verleden, het heden en de toekomst van Queenstown te laten zien en het gebied rondom Lake Wakatipu. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. Tijdens deze wandeling gaan wij naar de top van Te Tapanui. Tijdens de wandeling zijn er 6 informatieborden die de verschillende tussen de tijdperken weergeven van Lake Wakatipu. Na een klim van ongeveer 500 meter, kunt u genieten van een 360° uitzicht van Queenstown. Vanaf dit punt kunt u bijvoorbeeld The Remarkables, Cecil Peak, Lake Wakatipu en Kawarau zien.

 

Dag 8

Vandaag staat er niets op de planning. U kunt bijvoorbeeld ontspannen in de spa, gaan tennissen of een lekkere cocktail in de bar drinken. Boekliefhebbers zijn hier ook aan het goede adres; de lodge beschikt over een uitgebreide bibliotheek.

 

Dag 9

 

U wordt in de ochtend opgehaald voor uw vlucht van Queenstown naar Wellington. In Wellington is er een transfer vanaf het vliegveld naar het Amora Hotel. Nadat u uw spullen in het hotel heeft geplaatst, gaan wij door naar het Nationale museum van Nieuw-Zeeland; Te Papa. Te Papa is een museum met vijf gedeelte’s met verschillende thema’s; kunst, oceaan, geschiedenis, Maori en milieu.

Verder zijn er gedurende het jaar verschillende exhibities in Te Papa waaronder die van Brian Brake over fotografie. Verder is er ook de exhibitie ‘’20th century Aotearoa’’ te zien, wat over de verhalen, het volk en de evenementen gaat die Nieuw-Zeeland heeft veranderd en waarom dit land zo uniek is.

 

  

 

Dag 10

 

In de ochtend checken wij uit in het Amora Hotel in Wellington en gaan wij verder naar het Wharekauhau Country Estate in Featherston. Deze reis neemt ongeveer een klein uur in beslag.

Eenmaal aangekomen in Wharekauhau Country Estate zijn er verschillende activiteiten waar u aan kunt deelnemen. Er bestaat de mogelijkheid om onder leiding van een professional te gaan vissen. Wilt u zelfstandig en zonder begeleiding vissen, dan kunt u de uitrusting die u voor het vissen nodig heeft gratis lenen bij de lodge.

Verder bestaat er ook de mogelijkheid om vandaag te gaan wandelen of te mountainbiken in de omgeving (5500 hectare aan gebied). U kunt de bergen op gaan, of er toch voor kiezen om langs de historische kustlijn te wandelen, het is allemaal aan u. Zowel wandelen als mountainbiken kan onder begeleiding van een gids gedaan worden maar het kan ook zelfstandig.

 

Dag 11

 

Tegen bepaalde vergoedingen kunt u deelnemen aan een tochtje op een jet boat of zwemmen met dolfijnen. Voor de wat stoerdere reizigers is er de mogelijkheid om te gaan kleischieten, oftewel Clay Target Shooting.

Verder zijn er binnen Wharekauhau Country Estate ook genoeg andere dingen te doen; heated indoor zwembad, jacucci, fitness zaal en vele spa faciliteiten.

 

Dag 12

 

Vandaag gaan wij door naar The Farm at Cape Kidnappers in Hastings. Hier gaan wij na de lunch deelnemen aan een Kiwi Discovery Walk. Deze wandeling wordt begeleid door Kiwi expert Dr. John McLennan en zijn team. Deze professionals beschikken over allerlei apparaten om de Kiwi’s te traceren en te horen waardoor u op deze manier heel dichtbij de bijzondere Kiwi kunt komen.

 

Dag 13

Vandaag kunt u zelf beslissen wat u gaat doen; genieten in de spa, lekker golfen en/of lekker picknicken!!

 

Dag 14

 

In de ochtend checked u uit in The Farm at Cape Kidnappers in Hastings en vervolgen wij de reis naar het Emerald Hotel in Gisborne. In Gisborne zullen wij de galerie van Paul Nache bezoeken. Hier vindt u verschillende kunstwerken van ‘’tijdelijke’’ artiesten die allemaal zeker de moeite waard zijn. Paul Nache staat dan ook bekend om de unieke en bijzondere kunstobjecten die hij tentoon stelt.

 

Dag 15

 

Wij vervolgen onze reis naar Rotorua en zullen hier in Treetops Lodge verblijven. Rotorua is de spirituele stad van de Maori. Vandaag zullen wij dan ook meer over de Maori leren en Rotorua is hier de ideale locatie voor. Het is mogelijk om een Maori show van ongeveer een uur te bekijken of een hele avond inclusief dans en zang.

Verder gaan wij ook door naar Ohinemutu; een mooie plek in Rotorua en aan de oever van het meer. Hier vindt u een Marae (Maori Ontmoetingshuis), een Anglicaanse kerk en een oorlogsbegraafplaats wat over de meeroever is uitgebouwd.

 

  

 

Dag 16

 

De een-na-laatste dag is aangebroken.. De reis gaat verder naar Hotel Mollies in Auckland. Vandaag staat in het teken van antieke winkels, wij gaan langs allerlei kleine winkeltjes met de mooiste antieke spullen. Verder bezoeken wij eind van de middag ook nog de spectaculaire bar die van 18 ton ijs is gemaakt!

 

Dag 17

 

Vandaag wordt u bij hotel Mollies weer opgehaald en per transfer naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.