13-daagse rondreis Sri Lanka

Dag 1: Vlucht naar Colombo.
Dag 2: Aankomst Colombo. Transfer naar Club Hotel Dolphin in Waikkal.
Dag 3: Rit naar de culturele driehoek en de grottempels van Dambulla. In de middag kunt u er voor kiezen om een tocht per olifant te maken. Verblijf in het Kandalama Heritance Hotel voor 3 nachten.
Dag 4: Bezoek aan de zeer goed bewaarde overblijfselen van de oude koningsstad Anuradhapura en de nabijgelegen stupa van Mahintale.

             
Dag 5: Vroeg in de ochtend (als het nog niet zo warm is) een klim naar Sigiriya Rock. Dit is het oude paleis van Koning Kassapa en wordt ook wel de leeuwenrots genoemd.
Dag 6: De reis vervolgd naar Kandy waarbij onderweg een bezoek gebracht wordt aan een van de vele kruidentuinen met allerlei soorten kruiden, specerijen en vruchten.
Dag 7: Een bezoek aan de botanische tuinen en in de middag een wandeling langs de kleine dorpjes gelegen tussen de rijstvelden rondom Kandy. Verder ook nog naar de lokale markt.

        
Dag 8: Vanuit Kandy een dagtocht naar het Pinnawela Olifantenweeshuis waar ongeveer 60 olifanten opgevangen worden die hun moeder hebben verloren, gewond zijn geraakt of hier hun oude dag door brengen. Deze nachten verblijft u in het Mahaweli Reach Hotel.
Dag 9: Vroeg in de ochtend aan boord van de trein naar Nanu Oya. Deze trein gaat langs de bekende theeplantages wat erg mooi is om te zien! Na aankomst van de trein door naar Nuwara Eliya waar u twee nachten verblijft in het Grand Hotel.
Dag 10: Deze dag heeft u vrij te besteden. U kunt een mooie wandeling in de regio maken naar bijvoorbeeld de watervallen van Ella of naar Horton Plains.
Dag 11: Vandaag gaat de trip door naar het zuidelijkste puntje van Sri Lanka. Onderweg nog een bezoek aan de tempels bij Kataragama en vervolgens door naar Yala Nationaal Park. Twee nachten overnachten in het Yala Village Hotel wat aan de Indische Oceaan grenst.
Dag 12: Een bezoek aan het oude koloniale havenstadje Galle. Rest van de dag vrij te besteden.
Dag 13: Door naar het strand van Kalutara, waar u twee nachten verblijft in het Royal Palm Beach Hotel.