Peru

15-daagse culturele rondreis met keuze uit 4- of 5***** hotels. Hoogtepunt is Machu Picchu, de verloren stad van de Incaís.

 

Peru is een groot, bergachtig land in Zuid-Amerika met ca. 27 miljoen inwoners. Het grenst in het noorden aan Equador en Colombia, in het oosten aan BraziliŽ en Bolivia en in het zuiden een klein stukje Chili. Het historisch centrum van hoofdstad Lima staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Costa is een smalle woestijnachtige kustvlakte, er wordt katoen en suikerriet verbouwd. De Sierra bevat de Andes, met toppen tot boven de 6.000 m. Daar leeft het merendeel van de Indiaanse bevolking.

 

De Peruviaanse keuken wordt beschouwd als een van de meest gevarieerde van de wereld met een enorme variŽteit aan typische gerechten: 491! Daarnaast zoín 2000 verschillende soepgerechten en 250 traditionele desserts.

 

                 

Foto's: de verloren stad Machu Picchu, het geheim van de Incaís; vrouwen op de markt van Pisac

 

                 

     

Foto's: Plaza de Armas, Lima /Quechua vrouw bij de Inca ruines. Het Spaans en het Quechua zijn de officiŽle talen in Peru.

  

Omschrijving van de rondreis:

Dag 1: Amsterdam - Lima. Dag 2: Lima - Chiclayo, bezoek aan museum en rondrit. Dag 3: Chiclayo

Sipan - Tocume: bezoek aan het Brunnin museum en graftombe van de Heer van Sipan. Tocume: de vallei van de pyramiden. Dag 4: Chiclayo - Arequipa via inlandse vlucht. Stadsrondrit, bezoek aan Yanahuara, het balkon van Arequipa en Sabandia. Dag 5: Arequipa Colca Canyon: per Landrover naar de diepste canyon ter wereld. Dag 6: Colca Canyon - Arequipa: via Yaque naar Cruz el Condor. Dag 7: Arequipa - Puno via inlandse vlucht. Bezoek Silustrani Ruines, graftombes en rondrit. Dag 8: Juliaca - Taquile - Puno: dagtrip naar het eiland Taquile in het Titicaca meer, met hun interessante bewoners. Dag 9: Puno - Cusco via inlandse vlucht: Bezoek aan de kathedraal en de Santo Domingo kerk, gebouwd op wat eens de Corianca (Gouden Muur) was. Dag 10: per trein naar Macchu Pichu, de verloren stad van de Inca's. Dag 11: van Macchu Pichu per trein naar Cusco. Dag 12: Cusco - Urubamba - Cusco: naar Pisac met kleurrijke markt en de ruines van fort Ollantaytambo. Dag 13: Cusco - Lima via inlandse vlucht. Bezoek aan het 'Golden Museum'. Dag 14 & 15: Lima - Amsterdam.