Cambodja is een koninkrijk in Zuid-Oost AziŽ. De officiŽle taal van Cambodja is het Khmer dat door de meeste Cambodjanen wordt gesproken. Het Khmer behoort tot de Austro-Aziatische Mon-Khmer groep, is een van oudste talen in Zuidoost-AziŽ en wordt ook nog gesproken in de Mekong-delta in Zuid-Vietnam. Het Khmer is verwant aan de talen die gesproken worden door bergvolken in Vietnam en Laos, zoals het Hmong. Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat met een droog seizoen van november tot mei en daarna een nat seizoen. Er zijn behoorlijke verschillen in temperatuur en neerslag tussen de afzonderlijke Cambodjaanse regioís. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur ligt rond 27įC met geringe verschillen tussen dag en nacht.

 


Angkor


Angkor was van de 9de tot 13e eeuw de hoofdstad van het Cambodjaanse Khmer-rijk. Angkor was in die tijd een bloeiende stad, waarin veel tempels werden gebouwd. Aangezien deze van steen waren, hebben zij de tand des tijds doorstaan. Het meest beroemde tempelcomplex is de Angkor Wat.

Cambodja is met zijn traditionele karakter de trotse bezitter van een van de zeven moderne wereldwonderen,  het tempelcomplex van Angkor.

De Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is de laatste jaren aan een voorzichtig herstel begonnen. De meeste cultuurmonumenten hebben de vele verschrikkingen doorstaan. Bezienswaardige gebouwen en monumenten zijn oa. het Koninkrijk Paleis met de zilveren pagode en het Nationaal Museum.

Resort Foto Beschrijving
Song Saa Private Island
Ligging:
Het Song Saa Private Island is gelegen in Sihanoukville en is versprek over de eilanden Koh Ouen en Koh Bong. Op het eiland vindt u tropische riffen, witte stranden en een prachtig uitzicht op de zonsondergang. De accommodatie biedt een all-inclusiveconcept waarbij maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Alle 27 villa's beschikken over een privťzwembad en gratis WiFi. ...meer