India is een federatieve republiek in Zuid-AziŽ en ligt op het Indiase subcontinent. India heeft een oppervlakte van ca. 3,3 miljoen km2 en is daarmee ongeveer 79 keer zo groot als Nederland en het op zes na grootste land ter wereld.
India ligt ingeklemd tussen de Golf van Bengalen in het oosten, de Arabische Zee in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden. 
Tot het territorium van India behoren ook de eilandengroepen Lakshadweep in de Arabische Zee en de Andamanen en Nicobaren in de Golf van Bengalen, meer dan 1000 kilometer oostelijk van het vasteland.

India is het geboortedorp van het hindoeisme en het boeddhisme. Het land kent prachtige moskeeen, rommelige marktkraampjes en fabelachtige koningssteden.

       

 

 

 

 

 

      

  

Tussen de steden Agra en Jaipur liggen bijzondere national parks. In het Ranthambore National Park vindt tussen de begroeide vlaktes een unieke ontmoeting plaats tussen de bengaalse tijger en ander wildlife, zoals hyena's en antilopen. Richting het zuiden wordt het klimaat steeds tropischer en bevinden zich uitgestrekte theevelden, kleurrijke bazaars en de bekende 'parelwitte' stranden. De Ganges is voor de hindoes de meest heilige rivier en bij zonsopkomst wassen hier duizenden gelovigen hun ziel. In Agra staat het oogverblindend mooie Taj Mahal, een marmeren mausoleum, omgeven door opspringende fontijnen en kleurrijke flora. Eigenlijk is heel India op cultureel, historisch en natuurlijk gebied een kleurrijke ervaring...

Resort Foto Beschrijving
Ananda in the Himalayas Ligging: Genesteld in het Himalaya gebergte ligt Ananda, een Spa- bestemming van wereldklasse. Het resort bevindt zich op slechts 260 kilometer ten noorden van New Delhi. Ananda is makkelijk te bereiken over de weg, per spoor of door de lucht.

Accommodatie
Ananda beschikt over 70 deluxe rooms, 5 suites en 3 villa's, ieder met prachtige uitzichten over de rivier de...meer
Palace on Wheels Palace on Wheels
Wilt u verschillende plaatsen in India bezoeken in een luxe trein? Dan is Palace on Wheels de uitgesproken mogelijkheid om dit te doen! De trein is luxueus ingericht in Kind Edward stijl. Elke wagon beschikt over vier slaapplaatsen (onder en boven), een bar, badkamer, douche, toilet en een kleine keuken. Mocht u geen zin hebben om te koken, dan kunt u ook genieten v...meer
Royal Rajasthan on Wheels Royal Rajasthan on Wheels
Ontdek Rajasthan door mee te gaan met de Royal Rajasthan on Wheels! Deze trein is erg luxueus ingericht en is van alle gemakken voorzien. De tour is gepland om u de mooie woestijnen te laten zien, de intrigerende forten en paleizen en de avontuurlijke wilde dieren. Dit kunt u allemaal meemaken terwijl u geniet van de luxe van de trein.
De trein is g...meer
The Golden Chariot The Golden Chariot
Welkom aan boord van een fascinerende trip door Karnataka. Deze trein biedt u veel luxe terwijl u kunt genieten van de uitzichten van de Cradle of Stone Archicture. De Golden Chariot rijdt door zuid-India heen. Zuid-India heeft veel historisch erfgoed, prachtige paleizen en gouden stranden. De trip duurt 7nachten en 8 dagen en tijdens deze tour rijdt de trein onder...meer
The Deccan Odyssey The Deccan Odyssey
Reizen aan boord van The Deccan Odyssey is de beste manier om de oude tradities van het comfortabel reizen per trein te ervaren. De trein is speciaal gebouwd om te voldoen aan de verwachtingen en eisen die de moderne reiziger stelt op gebied van luxe en comfort. De verzorging aan boord van de trein, ook het culinaire deel, is in handen van de Taj Hotels: op 5-sterr...meer