De Filippijnen is een republiek in Zuidoost- Azië. Het land is een archipel en bestaat uit 7107 getelde grote en kleine eilanden in de Grote Oceaan, waarvan er circa 1000 permanent of tijdelijk worden bewoond. Het overgrote deel van de eilanden zijn niet meer dan onbewoonde zandbanken en rotsachtige riffen.

Boracay is één van de eilandjes in het archipel. Als je de drukke stranden een beetje zat bent, kun je naar Diniwad Beach gaan. Via een pad door de klif kom je op dit kleine strandje. Vanaf het strand heb je ook zicht op de spectaculaire ‘klifhuizen’, die op de berg liggen.
In Manilla (Luzon), de hoofdstad van de Filipijnen, ligt het Rizal park, ook wel bekend als Luneta. De ultieme plaats om te relaxen en even te ontsnappen aan de drukte van de stad. In het park zijn Chinese en Japanse tuinen en er staat een monument van Jose Rizal ter nagedachtenis aan de gelijknamige nationale held.

 

Ten zuiden van Manilla ligt het dorpje Pagsanjan, vooral bekend vanwege zijn watervallen. Met een boot kun je een ritje langs de watervallen door het oerwoud maken. Deze start in Pagsanjan en eindigt in Cavinti.
Op het eiland Bohol is een bijzondere bezienswaardigheid. Op een vrijwel vlak plateau liggen meer dan duizend gelijkmatig gevormde heuvels, elk dertig tot vijftig meter hoog. Deze heuvels zijn begroeid met gras dat tijdens het droge jaargetijde een bruine tint krijgt, vandaar de naam Chocolate Hills.
In het noorden van Luzon liggen de rijstterassen van de Filipijnse Cordilleras. De terrassen zijn omstreeks het begin van de jaartelling aangelegd door de voorouders van de lokale bevolking, de Ifugao. Het zijn kunstwerken op zich en extra bijzonder omdat ze volledig met de hand zijn aangelegd.

 Tricycle

Resort Foto Beschrijving
Badian Island Resort & Spa Ligging: Het exclusieve Badian Island Resort & Spa ligt direct aan een wit privé-zandstrand in het midden van een grote tropische tuin in de Filippijnen. Met een (gratis) boot kunt u naar het Coral Garden Bay gebracht worden. Dit is een prachtig strand waar u kunt zwemmen, snorkelen en duiken op het huisrif.

De afstand van het vliegveld naar het resort is ongeveer 97 km. U wor...meer
Amanpulo Ligging: Amanpulo is gelegen op Pamalican, een van de Cuyo eilanden, in het zuid-westen van Manila in de Filippijnen.

Accommodatie: Het resort beschikt over 40 casitas en 11 villa's. De casitas beschikken allen over een flat-screen tv, dvd/cd speler met ipod funcite, koffie/thee apparaat, kluisje, slippers en strandtas. Er zijn verschillende types casitas;
- Beach...meer
Eskaya Beach Resort & Spa Ligging: Eskaya Beach Resort & Spa is gevestigd op Panglao Island in de Filippijnen in een prachtige omgeving vlakbij het strand. Het resort beschikt over 15 privé villa's en een spa. Het is de perfecte locatie om te genieten van de privacy en de rust.

Accommodatie: Alle villa's zijn ruim en luxe ingericht en beschikken allen over een privé whirlpool waar u heerlijk kunt...meer