Myanmar is een land in Azie dat gedeeltelijk op het Indische subcontinent ligt. Het land heet sinds 21 oktober 2010 officieel Republiek der Unie van Myanmar, van 1989 tot 2010 heette het kortweg Unie van Myanmar en daarvoor heette het Birma. Myanmar grenst aan Bangladesh, China, India, Laos en Thailand. De hoofdstad is sinds 7 november 2005 officieel het centraal gelegen Naypyidaw.

In 1989 werd de naam van het land gewijzigd van Birma (of Burma) naar Myanmar door het toenmalige militaire regime. De nieuwe naam wordt echter door veel dissidenten alsmede door de Verenigde Staten niet geaccepteerd. Ook sommige media en veel westerse landen gebruiken sinds kort weer de oude naam Birma. De Verenigde Naties hebben de naamsverandering daarentegen wel geaccepteerd. De naam Myanmar komt van Myanma Naingngandaw, de lokale naam voor het land die reeds in de 12e eeuw werd gebruikt, en verwijst naar de Myanmah, een etnische groep.

                                           Het huidige ontwerp van de nationale vlag van Myanmar werd in gebruik genomen op 21 oktober 2010. het bestaat uit horizontale banen geel, groen en rood, met een grote witte ster in het midden. De kleuren symboliseren solidariteit (geel), vrede en rust (groen) en moed en besluitvaardigheid (rood).De bevolking van Myanmar bestaat uit vele etnische groepen, waaronder: Bamar (68%), Shan (9%), Karen (6%), Rakhine (5%), Chinese Birmezen (3%), Mon (2%), en de Kachin (1%). Het grootste gedeelte van de bevolking is boeddhistisch (theravada) (89%). Het christendom (4%, waarvan 3% baptisten en 1% katholieken) en de islam (4%, soennieten) zijn de andere belangrijke religies.


  

Myanmar heeft een tropisch moessonklimaat. Er zijn 3 seizoenen, het regenseizoen van eind mei tot midden oktober (met een temperatuur rond de 30 graden Celsius), het koele droge seizoen van eind oktober tot midden februari (met een temperatuur rond de 30-33 graden Celsius) en het hete droge seizoen van eind februari tot midden mei (met een temperatuur rond de 36 graden Celsius). De regenval varieert sterk door het land, met een zeer droog gebied in het midden van het land. Myanmar heeft vrijwel het hele jaar te maken met tropische temperaturen van minstens 30 graden. Uitzonderingen vormen de hoger gelegen delen van de gebergtes die je in het westen, uiterste noorden en in het oosten vindt. Deze uitlopers van de Himalaya hebben door de hoogteverschillen te maken met soms aanzienlijk lagere temperaturen dan op de laagvlakte in centraal Myanmar en langs de kust. De hoogste berg van Myanmar, de in het uiterst noordelijke puntje gelegen Hkakabo Razi (5881 meter) heeft boven de 4500 meter te maken met eeuwige sneeuw, gletsjers en barre weersomstandigheden door de harde wind die op deze hoogte waait. Ongeveer 50% van het land wordt bedekt door bossen. Aan de kust is er een mangrove-begroeiing. In de hoger gelegen gebieden zijn er bossen van eiken- en dennenbomen. In het centrum van het land ligt een relatief droog gebied waar de begroeiing bestaat uit struiken, grassen en cactussen.            

Resort Foto Beschrijving
The Strand - Yangon - Myanmar Test ...meer