De archipel IndonesiŽ telt ongeveer 13.000 eilanden, waarvan er zoín 7.000 bewoond zijn.

IndonesiŽ heeft in totaal ruim 300 miljoen inwoners, de meeste wonen in de hoofdstad Jakarta.

De officiŽle taal is Bahasa Indonesia, wat erg op het Maleis lijkt. Daarnaast zijn er veel dialecten, sommige ouderen spreken nog Nederlands. In toeristische regioís en door jongeren wordt meestal ook Engels gesproken.

IndonesiŽ heeft zowel qua natuur als cultuur veel verschillen.

Er zijn prachtige zandstranden en uitstekende duikmogelijkheden. Rondreizen langs landschappen met veel variatie, cultuursteden aandoen of meerdere eilanden  is beslist aan te raden! De bekendste toeristische eilanden zijn Java, Bali en Lombok.

Java is het toonaangevendste eiland, mede omdat hier de regering gevestigd is. Het is een prachtig vulkanisch eiland met vele boeddhistische bezienswaardigheden. In de hoofdstad van Java, ďYogyakartaĒ, kan uitgebreid gewinkeld worden. De minder bevolkte eilanden Sumatra en Kalimantan hebben een ongerepte natuur. Bali is een veel kleiner eiland met blinkende stranden en Ubud als cultureel centrum.

Lombok is kleiner en minder ontwikkeld dan Bali, met mooie, nog verlaten stranden en meer naar het binnenland een vulkaanlandschap. Naast deze eilanden zijn er nog tal van andere eilanden die zeker de moeite waard zijn en elk iets speciaals hebben.  

IndonesiŽ kent twee klimaten: van november tot en met april kunnen er dagelijks korte, (tropische) buien vallen, wel is de temperatuur gedurende het hele jaar aangenaam.

 

De Indonesische keuken is voor sommigen even wennen: voornamelijk rijst gecombineerd met vis, kip en groenten. Elke streek heeft zín eigen kruiden, variŽrend in pittigheid. Omdat de meeste IndonesiŽrs moslim zijn wordt er alleen in de Chinese restaurants varkensvlees geserveerd. In de grote hotels zijn veelal internationale gerechten te verkrijgen.

 

Resort Foto Beschrijving
Amanjiwo Yogyakarta Java Indonesie Ligging: het resort Amanjiwo, wat 'vredige ziel' betekent, ligt in het landelijk hart van Centraal Java op ongeveer een uur rijden van Yogyakartaís vliegveld, omgeven door een natuurlijk amfitheater, vlakbij de kalkstenen Menoreh Heuvels. Het resort kijkt uit op de Borobudur, het grootste boeddistische heiligdom ter wereld.

Accommodatie
36 luxe suites met glazen ...meer
Oberoi Lombok Ligging: aan de ongerepte noordwest kust bij Merina Beach, ligt het zeer idyllische Oberoi, omgeven door zo'n 10 hectare tropische vegetatie, uitkijkend op de beroemde Gili Eilanden. (Lombok ligt op zo'n 65 km ten oosten van Bali).

Accommodatie
Oberoi bestaat uit slechts 20 luxueuze Villas en 30 Terras Paviljoens.
De meeste met riet gedekte villa's hebben...meer
Banyan Tree Bintan Indonesie Ligging: Banyan Tree Bintan is per snelle catamaran zo'n 45 min. varen van Singapore en ligt verscholen achter tropisch woud en heuvels aan een baai op het noordelijkste puntje van het wonderschone eiland Bintan. Het resort kijkt uit over de Zuid Chinese Zee en is een der beste Spa Resorts ter wereld.
In oude legendes is de Banyan Tree (waringing boom) afgebeeld als het heilige symb...meer
Amanwana Moyo Eiland, West Sumbawa Ligging: Amanwana, wat 'vredig woud' betekent, is een uniek luxueus jungle kamp op Moyo Eiland (een natuurreservaat), gelegen ten oosten van Bali in de Flores Zee. Het afgelegen kamp heeft uitzicht op de Amanwana Baai. Ook Medang Eiland in het noordwesten en de bergruggen van Sumbawa in het zuiden zijn te zien vanaf Moyo, een ideaal eiland als uitgangspunt voor cruises en eilandhoppen. Het ...meer
Losari Spa Retreat & Coffee Plantation Ligging: Losari Spa Retreat & Coffee Plantation is gevestigd vlakbij Yogyakarta, Solo en Semarang. Om Losari heen liggen acht bergen, waardoor de omgeving ideaal is om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven en te genieten van de kalmte van de natuur.

Accommodatie: Er zijn 24 villa's die ieder zijn gebouwd op de top van de berg in het midden van de koffie plantatie....meer